Societat

estat espanyol

El TC avala la llei que penalitza l’assetjament a les dones que avorten

El Constitucional, amb el vot en contra dels conservadors, rebutja el recurs de Vox contra la creació del delicte que castiga aquest tipus de conductes amb penes de fins a un any de presó

El Tribunal Constitucional (TC) espanyol ha avalat aquest dimecres la llei que penalitza l’assetjament a les dones que van a les clíniques avortistes per a interrompre de manera voluntària l’embaràs. D’aquesta manera, el tribunal ha rebutjat el recurs que va presentar la formació d’extrema dreta Vox contra la reforma del Codi Penal aprovada l’abril del 2022 per castigar amb penes de fins a un any de presó o treballs comunitaris els qui intentin obstaculitzar el dret a l’avortament d’una dona mitjançant “actes molestos, ofensius intimidatoris o coactius que limitin la seva llibertat”. El text, a més, estableix la mateixa pena si s’assetja al personal sanitari i no directament sobre les dones que van als centres avortistes.

La decisió s’ha pres amb el vot particular en contra dels quatre magistrats del sector conservador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.