Economia

ECONOMIA

Puja la despesa dels turistes a les comarques de Barcelona

Els turistes que van visitar la demarcació de Barcelona el 2023, a excepció de la capital, van augmentar la despesa en prop de sis euros, passant a deixar-hi una mitjana de 170 euros, segons recull l’Informe de resultats perfil i hàbits dels turistes a l’entorn de Barcelona, elaborat per l’Observatori del Turisme a Barcelona ciutat i regió. Aquests diners els van destinar principalment a menjar i beguda, seguits per compres, transport intern i entreteniment. En aquest sentit, el turista que visita les comarques de Barcelona acostuma a anar a restaurants (79,4%), a la platja (50,4%) i de compres (49,7%) durant la seva estada, i el 26,3% busca prèviament on menjarà durant la seva estada.

Sumant-hi el transport i l’allotjament, cada visitant va assolir una despesa de 551,2 euros, xifra lleugerament inferior a l’any anterior (617,7 euros). Els turistes procedents d’Estats Units i aquells que viatgen per feina són els que gasten més tant en transport d’arribada i allotjament com en despesa mitjana per persona i nit. El vehicle propi continua sent el principal mitjà de transport d’arribada (44,7%), seguit per l’avió (36,1%) i el tren (8,7%). La tipologia d’allotjament preferida continua sent l’hotel (49,1%), seguit dels càmpings (19,0%) i les cases d’amics i familiars (17,4%).

Més dies d’estada

Els turistes que van visitar el territori l’any passat s’hi van estar una mitjana de 5,2 nits, fet que suposa un increment en relació amb els dos darrers anys (4,4 i 4,9 nits el 2021 i 2022, respectivament). El perfil del turista tipus que va visitar l’entorn de Barcelona el 2023 és el d’un home (61,9%) de 43,6 anys de mitjana, amb estudis universitaris (57%) i que treballa com a assalariat (65,1%). L’oci continua sent, un any més, el motiu de viatge majoritari dels turistes que venen a l’entorn de Barcelona (64%), seguit pels que ho fan per qüestions personals (21,1%) i per motius professionals (14,9%). Finalment, els turistes valoren el municipi de destinació amb un 8,4 de mitjana, sent els aspectes més valorats el caràcter i l’amabilitat de la gent (8,7), la seguretat personal (8,7), l’allotjament (8,5), les platges (8,5) i l’entorn natural (8,3).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.