Economia

girona

Nestlé instal·larà una altra caldera de biomassa a la fàbrica de cafè del Gironès

Suposarà una inversió de 22 milions d'euros i entrarà en funcionament a mitjans de 2025

Nestlé invertirà 22 milions d’euros en una caldera de biomassa a la fàbrica de cafè de Girona. Es tracta de la segona caldera d’aquest tipus que la multinacional instal·larà a la planta del Gironès i la previsió és que entri en funcionament a mitjans del 2025, segons ha informat a través d'un comunicat. El director general de Nestlé a l’Estat, Jordi Llach, ha explicat aquest dilluns en una trobada amb els mitjans de comunicació que la fàbrica de Girona és “clau” pel grup, dona feina actualment a més de 870 persones i durant l’any passat va generar més de 52.000 tones de cafè. Prop del 90% del total de la producció es va exportar. La fàbrica de Girona elabora cafè soluble Nescafé i càpsules Nescafé Dolce Gusto. Llach ha admès més competència amb les marques blanques des de la pandèmia i ha assegurat que la sequera els ha afectat “relativament poc”.

Aquesta segona caldera s'afegirà a la que ja funciona a la fàbrica de Girona des del 2020, que va suposar una inversió de 17 milions d'euros. Llach ha assegurat que la sostenibilitat està "plenament integrada" en l'estratègia de Nestlé: "La fàbrica de cafè de Girona és un clar exemple d'economia circular en tot el procés productiu. Amb aquestes actuacions, Nestlé continua treballant per liderar una transició cap a una alimentació sostenible".

La nova caldera utilitzarà com a matèria primera estelles forestals procedents dels boscos de Catalunya gestionats de forma sostenible i amb certificats Sure. Cada una de les calderes de biomassa generarà 116.000 tones de vapor anual. A finals de 2025 es preveu que el 80% del vapor demandat per la factoria provingui d'aquestes fonts renovables. A més, amb l'entrada en funcionament d'aquesta instal·lació s'evitarà l'emissió de més de 18.000 tones de CO2. Això suposarà incrementar un 30% la reducció d'emissions del centre productiu. Nestlé també disminuirà la seva dependència del gas natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.