Economia

El sector del suro confia en les darreres pluges per salvar la collita

La Taula dels preus de la fusta i el suro, que es va celebrar fa pocs dies a la Llotja de Girona, va constatar que la demanda de fusta ha caigut en els darrers mesos, provocant una sensació generalitzada de disminució de preus a totes les categories, però no és suficient per quedar reflectida a les taules de preus. Caldrà veure com evoluciona el proper semestre. Pel que fa al suro, pateix una crisi a causa de la sequera continuada i de la baixa de vendes del sector del vi. L’efecte de la sequera donarà incerteses a l’hora de pelar, s’explica en un comunicat.

Josep Casellas, de l’empresa Amorim Florestal Mediterraneo SL, va explicar que la sequera ha afectat negativament els productors de suro, però que les darreres pluges poden ajudar a salvar la campanya. Tot i això, manté que hi ha “una crisi greu, amb retrocés de les vendes, principalment en el sector vinícola”. Albert Ruiz, de Quality Suber, assegurava que els darrers tres anys de sequera han fet patir el sector del suro, però que malgrat aquesta situació confien que la campanya sigui “digna i bona”. Giovanni Correggi, de la Central de Compres de Suro Catalana SL, va admetre que hi ha una crisi en la comercialització del suro bo, atribuïble principalment a la baixa en la venda de vi.

La variació de preus més important ha estat en el sector de pela de suro de qualitat A, amb un increment de 1.000 euros per tona, situant-se ara en uns 3.000/4.000 euros per tona. També la pela de suro prim de qualitat A i la pela de suro de qualitat B ha sofert increments d’entre 200 i 500 euros per tona.

La Llotja de Contractació de Girona és l’espai on es formalitzen els preus del sector de la carn, el cereal, la fusta o el suro. Els empresaris que es dediquen a aquestes activitats es reuneixen cada divendres a la tarda i donen els preus orientatius per tal que la resta de professionals de la demarcació tinguin constància dels preus reals de la comercialització dels seus productes. Pel que fa a la taula de la fusta i el suro, se celebra 2 cops a l’any per marcar les tendències i l’evolució dels preus. Domènec Morera, president de la Llotja de Girona, explica que la seva feina també resulta d’interès per l’administració, que “necessita disposar de bones referències de l’evolució dels preus reals dels productes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.