Economia

economia

Un 30% menys de viatgers a l’abril als allotjaments turístics extrahotelers

S’explica per l’impacte de la Setmana Santa que aquest any ha estat al març, segons l’INE

Els allotjaments turístics extrahotelers catalans van rebre al voltant d’un 30% menys de viatgers durant l’abril en comparació amb el mateix més de 2023, segons les dades publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). La diferència s’explica per l’efecte de la Setmana Santa que aquest any ha estat al març i l’any passat va caure a l’abril. Pel que fa al tipus d’allotjaments, els càmpings van rebre 273.950 turistes, un 34,7% interanual menys; els apartaments van acollir 58.908 visitants, un 29% menys que l’any anterior; i el turisme rural va rebre 33.078 viatgers, un descens del 31,5% respecte del 2023. Els albergs, van caure un 1,7%.

Les xifres catalanes mostren una tendència que també s’ha notat a la resta de l’Estat. Catalunya, però, destaca com a destí preferit pel que fa als càmpings. Entre els punts turístics amb més pernoctacions hi va haver Mont-Roig del Camp i Tarragona. Pel que fa al nombre de pernoctacions, en els càmpings catalans van caure un 26,8%, fins a més d’1,1 milions; en els apartaments un 16,6%, fins a les 348.927; i en el turisme rural un 44,6%, fins a les 66.807.

Al conjunt de l’Estat si s’analitza l’agregat de març i abril, les pernoctacions van créixer a l’abril un 1,9% respecte el mateix període de 2023. Per l’INE es demostra, doncs, que el descens de l’abril es deu a l’efecte de la Setmana Santa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.