Economia

economia

Multa de 150 milions a Ryanair, Vueling, Volote i Easyjet per cobrar per l’equipatge de ma

Les companyies ja han anunciat que recorreran la sanció, que ha titllat de “desproporcionada”

Després de rebre durant anys múltiples denúncies d’associacions de consumidors, entre elles Facua, el Ministeri de Consum ha imposat a quatre companyies aèries low cost –Ryanair, Vueling, Volote i Easyjet– una multa de 150 milions d’euros pel cobrament extra de l’equipatge de ma als passatgers. Fonts del Ministeri de Consum han confirmat a EFE que a l’estiu de 2023 es van obrir expedients a les aerolínies davant de les denúncies rebudes, per investigar pràctiques considerades abusives.

Després de rebre les denúncies, el govern espanyol també va investigar pràctiques que es podien considerar “abusives” com el cobrament del suplement per la reserva de seients contigus per acompanyar menors i dependents, falta de transparència en la informació precontractual sobre el preu final del servei i no permetre el pagar en metàl·lic a l’aeroport per aquests serveis o altres d’addicionals.

La Direcció General de Consum va instruir la investigació i va enviar les propostes de sanció i les raons a les companyies afectades. Fonts del Ministeri han explicat que les quatre aerolínies van tenir el dret a fer les seves al·legacions davant la Secretaria General de Consum i Joc. Aquest organisme va estudiar les al·legacions i les propostes de resolució de la Direcció General de Consum i va comunicar la resolució final a les aerolínies fa unes setmanes.

Ara, les aerolínies tenen dret a presentar un recurs d’alçada davant el ministre de Consum i un cop esgotada la via administrativa poder recórrer als tribunals. I ja han anunciat que ho estan preparant ja els recursos d’alçada i que no descarten anar a la via judicial, on el president de la Asociación de Líneas Aéreas (ALA), Javier Gándara, està convençut que li donaran la raó i ha titllat les quanties de les multes de “desproporcionades”.

Per la seva part, Facua ha valorat “molt positivament” la sanció del Ministeri de Consum a Ryanair, Vueling, Volotea i ha explicat que els consumidors tenen dret a reclamar la devolució dels càrrecs extra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.