Economia

economia

El Camp de Tarragona rep 336 milions d’euros dels fons europeus

Hi ha prop de 5.000 beneficiaris

La consellera Mas destaca que els ajuts financen “projectes tractors” que tindran un “efecte important” en el territori

El Camp de Tarragona ha rebut 336 milions d’euros dels fons Next Generation fins al 30 d’abril d’enguany, segons ha confirmat aquest matí el Departament d’Economia. En global han obtingut aquests ajuts europeus 4.900 beneficiaris: 941 són empreses –el 95% de les quals, Pimes–, 3.788 particulars, 79 corporacions locals, 62 entitats sense ànim de lucre, 16 centres de recerca, entre ells la Universitat Rovira i Virgili (URV), i 15 entitats del sector públic. Entre els projectes beneficiats destaquen els 49,2 milions d’euros que s’han adjudicat a l’empresa Lotte Energy Materials, els 15,8 milions a BASF , o el projecte Lhyfe Hidrogeno, que obtindrà 14,1 milions.

En la visita feta aquest divendres a les instal·lacions del Servei de Recursos Científics i Tècnics de la URV, la consellera d’Economia en funcions, Natàlia Mas, ha destacat que aquests fons financen “projectes tractors que tindran un efecte molt important en el territori”.

El Departament d’Economia ha destacat que els àmbits de la indústria, mobilitat urbana, turisme, ciència, cures i renovables són els que han rebut més recursos dels fons europeus. En concret, el 60% dels recursos es concentren a la indústria (75 milions), seguits per la mobilitat urbana (37,8 milions), turisme (37,4 milions), ciència (27,6 milions) i cures (25,5 milions). El 40% restant es destinarà a energies renovables, hidrogen, polítiques d’ocupació, entre altres.

En detall, gairebé la meitat dels 336 milions captats per a les comarques tarragonines s’han assignat a empreses, concretament, aquestes han rebut 154,5 milions d’euros. Pel que fa als centres de recerca, la xifra s’enfila fins als 45,8 milions (13,6%) mentre que les administracions locals n’han obtingut 90 milions (27,5%). En el cas dels particulars i de les entitats sense ànim de lucre han rebut 20,3 i 20,8 milions d’euros, respectivament.

Respecte a les corporacions locals, des del departament han realçat els 3,6 milions d’euros que l’Ajuntament de Tarragona destinarà a la posada en marxa de les Zones de Baixes Emissions (ZBE), l’intercanviador d’autobusos del carrer Dr. Battestini o l’adquisició de quatre autobusos impulsats per hidrogen. També han remarcat les actuacions relacionades amb les ZBE de Reus i la construcció del carril bici o del servei de bicicletes compartides, les quals han rebut 4,8 milions.

Així mateix, la consellera ha subratllat els 22,2 milions d’euros adjudicats a la URV, que es destinaran a projectes de formació de joves doctors, inversions en matèria de computació o per a nous equipaments científics. “Avui, ens han mostrat uns espectròmetres molt versàtils, que permeten enfortir les capacitats tecnològiques de recerca i atracció de talent i inversions”, ha afirmat Mas.

La consellera ha explicat que els fons europeus s’han repartit de forma equilibrada arreu del país, tot i que a les comarques tarragonines les empreses han tingut un pes “lleugerament superior a altres territoris”, on una part, ha indicat, s’ha destinat més a l’àmbit particular i residencial. “Veiem que hi ha un pes de projectes tractors, que un cop es posin en marxa, tindran un efecte molt important en tot l’ecosistema productiu, d’universitat, i de servei del territori”, ha dit.

Alhora, Mas ha avançat que hi haurà nous projectes i s’ha mostrat confiada en el fet que es puguin “materialitzar”. Aquests tindran un “alt contingut tecnològic”, segons ha comentat. Finalment, ha defensat la importància de les pròximes eleccions europees per “l’impacte diari” que tenen les decisions que es prenen a Europa. “Des de Catalunya volem que s’aprofitin el màxim de bé aquests fons perquè aquesta política europea pugui tenir continuïtat en el futur”, ha tancat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.