Medi ambient

alemanya

Les inundacions a Alemanya causen almenys quatre morts

Empitjora la situació en algunes zones dels estats de Baden-Württemberg i Baviera, al sud d’Alemanya

Scholz subratlla la importància de lluitar contra el canvi climàtic

La situació per les inundacions causada per les fortes pluges que des del dissabte afecten bona part del sud d’Alemanya està empitjorant aquest dilluns en algunes zones de l’estat federat de Baden-Württemberg i continua sent crítica en alguns llocs de Baviera.

De moment, el balanç de víctimes mortals ja és d’almenys quetre persones. El cos d’una dona de 43 anys, que els rescatistes buscaven des del diumenge al matí, va ser trobat en un soterrani a la ciutat bavaresa de Schrobenhausen, segons va informar la policia a l’agència de notícies alemanya DPA. Una Parella també ha estat trobada al soterrani de casa seva aquest dilluns a Aalen, a l’estat de Baden-Württemberg.

L’alta víctima és un bomber que va ser trobat mort diumenge a Pfaffenhofen després que bolqués un bot inflable que ell i els seus col·legues utilitzaven. A més, un segon bomber de 22 anys, consta com a desaparegut després que bolqués el bot en el qual es trobava amb altres quatre efectius en el districte bavarès de Günzburg.

Scholz visita les zones afectades

El canceller alemany, Olaf Scholz, ha subratllat aquest dilluns la importància de lluitar contra el canvi climàtic provocat per l’home en visitar a Baviera una de les zones inundades. El canceller també ha expressat la seva solidaritat amb els afectats.

En una compareixença davant la premsa en la localitat de Reichertshofen, en el districte de Pfaffenhofen an der Ilm, Scholz ha destacat que cal tenir molt clar que aquestes inundacions no representen un succés com els que poden venir ocorrent des de fa segles, sinó que són cada vegada més els casos en els quals cal fer front a catàstrofes, en particular d’aquest tipus.

Scholz va recordar que és la quarta vegada en aquest any que viatja per a fer-se una idea de la situació a una zona que requereix el desplegament d’equips d’emergència, la qual cosa va qualificar d’“un indici que alguna cosa està passant”.

Per part seva, el cap del Govern bavarès, Markus Söder, va indicar que la situació continua sent greu, crítica i tibant, a pesar que en alguns llocs ja hagi retrocedit l’aigua i van poder començar les labors de neteja.

Greus afectacions

Les inundacions han provocat grans pertorbacions en el transport, i aquest dilluns han quedat fora de servei les rutes ferroviàries de llarga distància cap a Munic des del nord i l’oest del país.

D’altra banda, la presa del riu Paar, afluent del Danubi, en Pfaffenhofen an der Ilm, va rebentar en tres punts, segons va comunicar una portaveu de l’administració d’aquest districte bavarès.

En les zones afectades de Baar-Ebenhausen i Manching s’ha demanat a tots els residents que abandonin les plantes baixes dels seus habitatges i es traslladin a pisos més alts. En Baar-Eberhausen, fins a 800 persones han hagut de ser traslladades a altres zones fora de perill.

Al Danubi, les seves aigües continuen pujant i la ciutat bavaresa de Ratisbona ha declarat l’estat d’emergència. Segons el Servei Bavarès d’Informació sobre Inundacions, el nivell de l’aigua en un punt de mesurament va arribar als 5,90 metres, quan dimarts passat era encara d’uns 2,70 metres. Durant l’última gran inundació, el 4 de juny de 2013, havia arribat a 6,82 metres.

En Rudersberg, en el districte de Rems-Murr, en Baden-Württemberg, fins i tot els bombers es van veure sorpresos per la ràpida crescuda de l’aigua i van haver de cancel·lar una evacuació, segons va informar la cadena NTV.

A causa de les inundacions a la vall de Filstal, diverses persones van ser evacuades d’alguns habitatges en Uhingen, al sud-est de Stuttgart, en Baden-Württemberg, i l’oficina del districte de Göppingen al qual pertany la localitat estima que hi ha moltes persones en perill.

També alguns municipis del districte d’Ostalb, van ser parcialment evacuats com a mesura preventiva davant l’empitjorament de la situació.

Per la seva banda, el Servei Meteorològic Alemany (DWD) ha cancel·lat tots els avisos per tempestes fortes amb pluges intenses a Alemanya, però ha advertit que continuaran els ruixats amb possibilitat de pluges fortes en algunes zones, sobretot en el sud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.