Política

Bèlgica

Els independentistes flamencs vencen en els comicis belgues

Els pronòstics que anunciaven una victòria del partit d’extrema dreta Vlaams Belang a Flandes no s’han complert i els independentistes de l’N-VA han tornat a ser la formació més votada en les eleccions federals i regionals belgues, fet que els converteix en una força política indispensable a l’hora de liderar el nou govern del país, un fet que pot complicar les sempre difícils negociacions. A nivell federal i amb gairebé el 50% dels vots escrutats, l’N-VA obtindria el 22,4% dels vots, seguit de la formació d’extrema dreta Vlaams Belang amb el 17,7% de les paperetes i els socialistes flamencs de Vooruit amb el 10,5% dels suports. A continuació se situarien els demòcrates flamencs CD&V amb el 10,3% dels vots, els d’esquerres PTB/PVDA amb el 9,7% i els liberals flamencs d’Open Vld amb un 6,8% dels vots.

Al sud, a Valònia, l’àrea francòfona, els resultats parcials semblen apuntar a una victòria dels liberals de l’MR amb el 33,4% dels vots, seguits dels socialdemòcrates Les Engagés (21,4%) i los socialistes, que baixarien al 20,9 %.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.