Política

bèlgica

El primer ministre belga dimiteix després de la patacada a les federals

Alexander de Croo anuncia la seva renuncia pels mals resultats

El primer ministre de Bèlgica, Alexander de Croo, ha anunciat que a partir d’aquest dilluns serà primer ministre en funcions després de la patacada del seu partit el liberal flamenc Open VLD en les eleccions federals, regionals i europees d’aquest diumenge. “Per a nosaltres és una nit particularment difícil, hem perdut. Des d’aquest dilluns dimiteixo com a primer ministre, però els liberals són forts i tornaran”, ha dit De Croo entre llàgrimes.

Els independentistes flamencs N-VA han tornat a guanyar les eleccions regionals i federals a Flandes. Els pronòstics que apuntaven a una victòria del partit d’extrema dreta Vlaams Belang no s’han complert finalment tot i els bons resultats obtinguts per aquesta formació, i l’N-VA, presidit per Bart de Wever, continua sent el més votat.

Amb més el 50% dels vots escrutats, en l’àmbit federal, l’N-VA obtè el 22,4% dels vots, seguit del Vlaams Belang (17,7%) i els socialistes flamencs de Vooruit (10,5%).

Tot seguit, se situaria el partit democratacristià flamenc CD&V (10,3%), els d’esquerres del PTB/PVDA (9,7%) i els liberals flamencs d’Open Vld (6,8%).

Els seguirien els Verds flamencs Groen (5,7%), els liberals francòfons del MR (4,8%), els socialistes francòfons PS (2,6%), els democratacristians francòfons de Les Engagés (2,0%) i Ecolo (1,7%).

Les eleccions regionals celebrades aquest diumenge a Bèlgica van donar la victòria als independentistes N-VA i als ultres de Vlaams Belang a Flandes i els liberals francòfons del MR a Brussel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.