Política

Tailàndia

Almenys un miler d’animals moren en l’incendi en un popular mercat de Bangkok

El foc ha afectat la zona on es venen mascotes, moltes d’elles d’espècies exòtiques

Les flames han cremat 118 parades, segons la televisió tailandesa

Centenars d’animals han mort aquest dimarts en un incendi al mercat de Chatuchak, el principal a l’aire lliure de Bangkok i un dels més grans del sud-est asiàtic.

El foc s’ha originat cap a les quatre de la matinada hora local (onze de la nit de dilluns a Catalunya) en una botiga de peixos tropicals i s’ha estès ràpidament. Els bombers l’han pogut controlar més d’una hora tard, quan les flames ja havien destruït 118 comerços, molts d’ells al sector de venda de mascotes.

Les estimacions preliminars apunten que haurien mort almenys un miler d’animals, entre els guals gossos i gats però també serps, torugues, gallines i altres espècies d’ocells. En estar tancats en gàbies, les víctimes no han pogut fugir i han mort, en la majoria dels casos, intoxicades pel fum.

Cap treballador del mercat ha resultat ferida en l’incident. Tampoc cap visitant, ja que el mercat, que acull diàriament milers de turistes, estava tancat en el moment dels fets.

L’incident ha revifat les crides a tancar la zona de venda d’animals vius del mercat, que fa temps que rep crítiques per les precàries condicions en què hi viuen les bèsties, moltes d’elles d’espècies exòtiques i algunes de comercialització il·legal.

No obstant, algunes de les parades que no han patit l’incendi ja han aixecat la persiana aquest matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.