Política

regne unit

Una enquesta situa el partit de Farage per davant dels conservadors

La formació populista ha guanyat posicions amb la tornada del seu líder a la primera línia política

El Partit Reformista del Regne Unit de Nigel Farage ha superat els conservadors del primer ministre Rishi Sunak en una enquesta d’opinió per primera vegada a tres setmanes de les eleccions britàniques del 4 de juliol. L’enquesta, feta per YouGov per al diari Times atorga a Reform UK un 19% dels vots, 2 punts més que en l’anterior sondeig, i un per damunt del 18% del Partit Conservador. El Partit Laborista domina còmodament amb un 37% de la intenció de vot.

L’enquesta, feta a 2.211 persones, es va dur a terme entre el 12 i el 13 de juny, després que Sunak es va comprometre a retallar 17.000 milions de lliures d’impostos per als treballadors en el manifest electoral del seu partit.

La intenció de vot a Reform UK ha augmentat des que el populista i antiimmigració Farage, conegut per la seva reeixida campanya perquè el Regne Unit abandonés la Unió Europea, va dir que tornava a la primera línia política, va assumir el lideratge del partit i es va presentar a les eleccions legislatives.

A Sunak, en canvi, no li han anat gaire bé les coses els darrers dies. L’últim entrebanc el va tenir quan va rebre moltes crítiques per haver abandonat els actes commemoratius del Dia-D a França abans que altres líders mundials.

Tot i això, hi ha altres enquestes que prediuen que els conservadors quedaran molt per davant de Reform UK i amb el sistema electoral britànic no es preveu que la formació de Farage obtingui un gran nombre d’escons al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.