Política

pròxim orient

Israel planteja la “guerra total” en el Líban

L’exèrcit israelià diu haver aprovat un pla d’atac davant l’escalada amb Hezbol·là

Israel va advertir Hezbol·là aquest dimarts sobre la perspectiva d’una “guerra total” després que el grup xiïta libanès hagués publicat un vídeo de nou minuts, suposadament fet per un dron, que mostrava instal·lacions militars i civils israelianes en diverses ciutats d’Israel.

La publicació del vídeo es produeix després de mesos d’intensificació dels atacs transfronterers entre la milícia patrocinada per l’Iran i Israel arran de l’ofensiva militar israeliana a la Franja de Gaza en represàlia als atacs de Hamàs del 7 d’octubre passat al sud d’Israel.

“Ens estem apropant al moment d’haver de decidir canviar les regles del joc contra Hezbol·là i el Líban”, va dir el ministre israelià d’Afers Estrangers, Israel Katz, en una declaració a la xarxa social X. “En una guerra total, Hezbol·là serà destruït i el Líban greument colpejat”, afegeix la publicació.

Alhora que el ministre llançava aquesta advertència, l’exèrcit israelià anunciava l’aprovació d’un pla d’atac contra el Líban.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.