Política

unió europea

El Parlament Europeu reconeix Edmundo González com a president “legítim” de Veneçuela

La resolució, presentada pel Partit Popular Europeu, s’ha aprovat amb 309 vots a favor, 201 en contra i 12 abstencions

El Parlament Europeu ha votat aquest dijous la resolució impulsada pel Partit Popular Europeu (PPE), el grup de Giorgia Meloni dels Conservadors i Reformistes Europeus (ECR) i el de Vox,Viktor Orbán, Marine Le Pen i Matteo Salvini, de Patriotes Europeus, per reconèixer el candidat antichavista a les eleccions presidencials del 28 de juliol a Veneçuela, Edmundo González Urrutia, com a “legítim president electe” del país del carib.

La resolució, segons informa Efe, ha estat aprovada amb 309 vots a favor, 201 en contra i 12 abstencions i també reconeix a l’opositora María Corina Machado com a líder de les forces democràtiques a Veneçuela. A més, el text reclama a la Unió Europea (UE) i als seus estats membres que s’uneixin en el reconeixement a González Urrutia, exiliat a Espanya des del 8 de setembre passat, i facin tot el possible per garantir que pugui assumir les seves funcions el 10 de gener de 2025, d’acord amb el que estableix en la Constitució veneçolana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.