Economia

regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

La institució considera que encara hi ha certes tensions i opta per continuar amb una política monetària restrictiva

El Banc d’Anglaterra ha decidit aquest dijous deixar els tipus d’interès en el 5%, el nivell als quals els va situar l’agost passat, quan va fer la seva primera baixada des del 2020. El comitè de política monetària de la institució dirigida per Andrew Bailey ha pres aquesta decisió per una àmplia majoria de 8 vots a favor davant un sol membre en contra, que es va mostrar a favor d’una reducció d’un quart de punt i situar els tipus en el 4,75%. El Banc d’Anglaterra envia un doble missatge amb aquest resultat de la votació que ha fet publicitat. Per una banda, assenyala una clara unitat al voltant de posar en pausa la política de flexibilització iniciada el mes passat i, per l’altra, que mantindrà els seus propis temps perquè no s’ha deixat arrossegar per l’onada que ha provocat la decisió de la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units de dimecres de procedir a una gran retallada dels tipus de mig punt.

“En absència de fets importants, continua sent apropiat un enfocament gradual per eliminar la restricció de la política monetària”, diu l’emissor en un comunicat publicat aquest dijous després de la reunió i recollit per les agències. En aquest sentit, el Banc d’Anglaterra assegura que es mantindrà una posició restrictiva fins que els riscos que pesen sobre la convergència sostinguda i a mitjà termini de la inflació amb l’objectiu del 2% s’ha dissipat encara més. En un missatge a la xarxa X i recollit per Efe, Andrew Bailey reconeix que les pressions inflacionistes “han continuat disminuint des de la reducció dels tipus a l’agost”, però afegeix que “és vital que la inflació es mantingui baixa”. Per aquest motiu, diu el governador del Banc d’Anglaterra en la nota, “hem d’anar amb compte no retallar massa ràpid o en excés”, afegeix en la nota.

L’anunci del Banc d’Anglaterra arriba l’endemà que l’Oficina d’Estadística del Regne Unit hagués informat que la taxa d’inflació interanual en el país s’havia mantingut a l’agost en el 2,2%, el mateix nivell que l’anterior, però dues dècimes més que el maig i el juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.