Economia

unió europea

La CE prohibeix l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza o productes cosmètics

La Comissió Europea dona un marge de fins a cinc anys per substituir aquest component per alternatives més segures

La Comissió Europea ha decidit aquest dijous prohibir l’ús de l’àcid undecafluorohexanoic (PFHxA), un agent químic que es troba en productes com impermeables, envasos d’aliments com caixes de pizza o cosmètics i productes per la cura de la pell, també anomenats “tèxtils de consum”. Concretament, es prohibeix la venda i ús d’aquest tipus de PFAs per “protegir la salut i el medi ambient”, segons ha detallat Brussel·les en un comunicat publicat recollit per l’ACN. En la nota, el govern comunitari recorda que aquesta substància no es descompon al medi natural i necessita una “especial atenció” perquè provoca “un gran nombre de casos de contaminació del sòl i l’aigua, inclosa l’aigua potable”.

La restricció sobre els PFHxA es farà efectiva en vint dies després de ser publicada en el Diari Oficial de la Unió Europea. A partir d’aquest moment, les indústries i els principals usuaris que disposen d’aquesta substància tindran un període d’entre divuit mesos i cinc anys per fer una substitució cap a una alternativa més segura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.