Economia

ECONOMIA

La plantilla de Lékué a la Llagosta es mobilitza contra el tancament de la planta: “Estem pagant una mala gestió”

La companyia ha presentat un ERO per acomiadar 15 dels 43 treballadors i traslladar la resta a les oficines de Barcelona

Els treballadors de la fàbrica de Lékué a la Llagosta s’han mobilitzat aquest dijous contra el tancament anunciat de la planta i l’acomiadament de 15 de les 43 persones que hi treballen. Convocats pel comitè d’empresa, han recorregut la distància que separa la fàbrica de l’ajuntament del municipi on una delegació de treballadors s’han reunit amb l’alcalde Óscar Sierra, que “els ha ofert tot el suport”. En declaracions a l’ACN, el president del comitè d’empresa, Andrés Batista, ha denunciat que el tancament de la planta “no està justificat” per molt que l’empresa digui que porta temps arrossegant pèrdues i que els treballadors acomiadats estan pagant “una mala gestió” de la direcció que “no ha pres les decisions fer rutllar el negoci”.

Aquest divendres està convocada la primera reunió entre direcció i comitè d’empresa després que dimarts es presentés l’ERO que afecta a 15 treballadors de la planta. Andrés Batista, representant dels treballadors, assegura que afronten el període de consultes amb esperit positiu i disposats a treballar per evitar un tancament que no veuen justicat.

Batista explica que la direcció de la companyia addueix “un llarg període de pèrdues” per justificar el tancament de la fàbrica quan, pel comitè, la causa és “la mala gestió” d’una direcció que en els darrers 10 anys no ha pres les decisions adequades per fer funcionar l’empresa. “En pagarem les conseqüències els que menys culpa tenim”, ha lamentat.

Batista ha dit confiar que “no sigui tard per evitar el tancament” perquè es podrien fer moltes coses per millorar els resultats de la planta, com buscar una nau més petita amb menys costos o distribuir directament des de la Llagosta els productes de l’empresa matriu, per exemple.

Al seu torn, l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, que s’ha compromès a fer tot el possible per evitar el tancament, ha recordat que ja fa nou anys que la multinacional es va endur la part productiva de la planta deixant només la secció logística i administrativa i que ara volen consumar el tancament definitiu sense tenir en compte els seus treballadors. Aquí, ha assenyalat que l’empresa s’ha fet gran gràcies als seus treballadors, que “han donat un plus de qualitat”, i que es mereixen que l’empresa continuï apostant per mantenir la seva activitat a la Llagosta.

Aquesta setmana també s’ha conegut que la direcció de Vertisol vol tancar la seva planta de Granollers i acomiadar 33 dels seus 50 treballadors. Per César Palacios, responsable d’acció sindical de CCOO al Vallés Oriental, els arguments per justificar el tancament són els mateixos que en el cas de Lékué, “una deslocalització de manual”, i ha assegurat que faran tot el possible per revertir la decisió presa per les direccions d’ambdues empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.