Empreses

L'empresa de neteja industrial Lagupres adquireix el 60% de la basca Catsystems

l'objectiu. Amb l'operació, el grup de Constantí amplia la presència a l'Estat entrant a les refineries de Repsol

La previsió per al present exercici és arribar als
3 milions d'euros de facturació

El grup Lagupres, especialitzat en la neteja industrial, ha adquirit el 60% de l'accionariat de l'empresa basca Catsystems per un import de mig milió d'euros. Laguprés, amb seu a Constantí (Tarragonès), obre així una nova línia de negoci que engloba els equips destinats a la càrrega i descàrrega de catalitzadors en ambient inert, una activitat en què la firma de Biscaia és capdavantera. “Amb aquesta operació seguim el full de ruta del nostre pla estratègic, que ens recomana apostar per la diversificació”, explica Miquel Neiro, director de qualitat de Lagupres, que hi afegeix: “Amb la compra d'aquest paquet de Catsystems obrim l'àmbit d'actuació a totes les refineries de l'Estat”.

Amb el mig milió d'euros d'inversió que ha fet el grup del Tarragonès, ja són tres milions d'euros injectats per l'empresa per fer-se un mercat en el món de la neteja industrial. Amb Catsystems, el Grup Lagupres fa un pas més en la diversificació i en l'expansió de les seves àrees d'activitat en l'àmbit de la neteja industrial i la gestió de residus, i amplia el seu àmbit d'actuació a tota la Península. Així, el grup donarà cobertura principalment als sectors del petroli, del gas, de l'energia, agroalimentari, químic i farmacèutic.

Fonts del grup expliquen que amb l'adquisició de Catsystems milloren “la seguretat i la qualitat en el servei”, i hi afegeixen que fins ara aquest servei només l'oferien empreses europees a causa de la seva complexitat tècnica. Amb els nous equips s'aporten solucions tecnològiques diferenciades i exigents quant a la seguretat, un fet que fa possible “minimitzar els temps de preparació del treball, reduir el risc de contaminació i maximitzar la seguretat dels empleats durant l'extracció i càrrega de catalitzadors en ambient inert”.

El sector industrial, com ara les refineries, representa el 60% de la seva activitat. Per això empreses com Repsol Down Chemical, Bayer o Solvay són els principals clients de la firma catalana.

La incorporació de l'empresa basca en la nova línia de negoci del grup de Tarragona amplia la carta de l'oferta. Ara podrà dur a terme la realització de procediments específics, segons les característiques dels equips en què hauran d'intervenir o bé l'extracció de catalitzadors en atmosfera per aspiració o gravetat, una tècnica molt utilitzada a la petroquímica de Tarragona. “Catsystems té una obsessió per la seguretat i la innovació tecnològica”, afirma Miquel Neiro, que hi afegeix que “l'entrada a aquesta empresa significa invertir en valor afegit, molt necessari en empreses que poden tenir risc en l'activitat”.

Amb una plantilla d'una cinquantena de treballadors, Lagupres va tancar l'any 2009 amb una facturació de 2,5 milions d'euros. Enguany, les previsions són arribar als tres milions, la mateixa xifra que l'exercici del 2008. “El primer semestre d'enguany ha estat bo, però no tenim clar que l'activitat industrial en general sigui millor l'any vinent. Els tentacles de la crisi són llargs i porten urpes”, assegura el director de l'àrea de qualitat del grup, que també aposta per l'administració pública. De fet, Lagupres disposa d'una delegació a Molins de Rei (Baix Llobregat) amb l'objectiu d'estar més a prop de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ja que en aquesta zona geogràfica és on hi ha una concentració més gran de depuradores d'aigua i cimenteres o la mateixa empresa Solvay.

Amb l'adquisició de Catsystems, la firma catalana no descarta tampoc fer alguna incursió al mercat estranger de forma puntual.

la diversificació

L'esperit innovador

L'essència innovadora que plana sobre la direcció de l'empresa tarragonina ha permès crear tres línies de negoci sota el paraigua Grup Lagupres. Una marca pròpia amb el nom Lagupres High Efficiency, que inclou tots els equips de maquinària d'alta generació per treballs específics d'ultrapressió. De Lagupres SA pengen els equips de neteja industrial i aspiració i, ara, Catsystems SL, que engloba els equips destinats a la càrrega i descàrrega de catalitzadors en ambient inert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.