Eines

Els auditors critiquen els concursos públics fets a mida de les grans firmes

Daniel Faura, president del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya (CCJCC), ha demanat al conjunt de les administracions que “en les licitacions públiques evitin la inclusió de clàusules en els plecs que exigeixin com a requisit per justificar la solvència del licitador una xifra desproporcionada de facturació per serveis d'auditoria”. En opinió seva, aquest tipus de clàusules “atempten contra la lliure concurrència dels professionals”. Aquestes manifestacions les va fer en la III Jornada d'Auditoria del sector públic que en el CCJCC van celebrar la setmana passada i que va aplegar 200 professionals i representants del sector auditor del país.

Així mateix, considera que “les administracions haurien de minorar la importància del criteri del preu en els plecs o desqualificar les ofertes considerades desproporcionades o anormals”.

El síndic major de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, Jaume Amat, va explicar per la seva banda que “la meitat dels ajuntaments catalans presenten els comptes fora dels terminis establerts per la llei” i va subratllar “la importància de l'exigència de puntualitat en la liquidació i aprovació de la comptabilitat dels ens públics”. Amat xifra en 2.250 el nombre d'entitats que es troben dins el perímetre de control de la Sindicatura i en 72.400 milions d'euros el pressupost total anual per fiscalitzar.

Faura també alerta que “la devaluació que afecta els honoraris derivats de la pràctica professional de l'auditoria posa en risc la qualitat del treball i la sostenibilitat futura del propi sector”, i posa èmfasi en la necessitat de crear un marc de confiança i de transparència entorn del sector públic que, segons ell, “requereix la necessitat d'aprofundir en el seu control intern i extern”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.