Empreses

Foment del Treball premia el grup Balfegó

El grup Balfegó de l'Ametlla de Mar ha rebut el premi Carles Ferrer Salat d'investigació, desenvolupament i innovació de Foment del Treball. La patronal catalana ha reconegut el treball de l'empresa tonyinaire, que es dedica a la pesca, engreix i comercialització de tonyina roja i que en els últims cinc anys ha invertit 10,5 milions d'euros amb l'objectiu de desenvolupar un model de pesca i aqüicultura sostenible. Els membres del jurat de Foment del Treball han destacat el treball fet pel grup Balfegó en el camp de la investigació científica, així com la inversió que ha fet l'empresa de l'Ametlla de Mar en tecnologia per millorar els processos productius. De fet, l'empresa tonyinaire catalana és l'única empresa pesquera del món que utilitza un sistema informatitzat de traçabilitat, que pot identificar les tonyines des del mar fins a la taula. Aquest sistema permet fer un seguiment exhaustiu dels exemplars capturats per Balfegó i complir els requisits de l'ICCAT, l'organisme internacional que regula la pesca de túnids.

Pel que fa al suport al coneixement científic, Foment del Treball ha tingut en compte els recursos que ha destinat Balfegó a col·laborar amb el CSIC, l'IRTA i l'ICCAT per conèixer les pautes migratòries de la tonyina roja, el comportament reproductor de l'espècie i el seguiment larvari. Segons els responsables del grup Balfegó, el pla de recuperació de la tonyina ha permès recuperar l'espècie. “La biomassa de la tonyina s'ha quadriplicat respecte al 2006”, ha manifestat el president del grup Balfegó, Pere Balfegó. En aquest sentit, l'empresa tonyinaire reclama que s'amplie la quota pesquera que ara es limita a 12.900 tones a l'Atlàntic oriental i el Mediterrani. De moment, l'Estat espanyol ha aconseguit el suport de la majoria d'estats europeus perquè la Comissió Europea defense l'ampliació de la quota a 13.500 tones el 2013 en la reunió que mantindrà l'ICCAT la setmana que ve a Agadir (Marroc).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.