Empreses

Texsa inverteix 10 milions en una planta a l'Índia, on vol facturar 12 milions el 2013

El Grup Texsa de Castellbisbal, dedicat a la fabricació i comercialització de productes per a la impermeabilització, aïllaments tèrmics i acústics, a més de geotèxtils i drenatges, ha inaugurat la seva primera planta de producció a l'Índia, concretament en un nou polígon industrial de Jaipur, on hi haurà invertit fins a 10 milions. D'aquesta manera, la companyia, que es va fundar l'any 1954, vinculada sempre al sector de la construcció, manté la seva aposta per la internacionalització, ja que disposa de centres productius a Portugal, Itàlia, Colòmbia i Mèxic. El president del grup, Francesc Valls, en relació amb aquesta nova planta, ha assegurat: “Es disposarà de més capacitat de resposta per atendre la demanda a l'Índia i altres països asiàtics on ja tenim presència comercial.”

Texsa ja era present en aquest país l'any 2000, gràcies a una aliança d'empreses al 50% que va fer amb una firma autòctona, però el 2004 va adquirir totes les accions i va treballar en solitari. Amb la nova planta preveuen que Texsa Índia facturi 12 milions l'any que ve i que pugui arribar als 15 milions el 2017. La companyia va facturar l'any passat un import global de 91 milions i té una plantilla total de 250 treballadors.

La nova fàbrica ocupa uns terrenys de 15.000 m² i han reservat un espai de 2.000 m² per a un possible creixement immediat. A més, també han adquirit un terreny al costat de 15.000 m² per a ampliacions futures. Texsa Índia té la seu central a Delhi i té una plantilla de 60 treballadors en total.

Amb la posada en marxa de la nova planta podran fabricar fins a 10 milions de metres quadrats de membranes i làmines impermeabilitzants per a cobertes i cimentacions d'obra. El grup preveu acabar el 2012 tenint el 60% dels ingressos procedents del comerç internacional mitjançant les delegacions i distribucions que tenen a 45 països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.