Empreses

Mediterránea, l'aigua de mar arriba a la taula

Marevendis, que envasa i comercialitza l'aigua del Mediterrani després d'analitzar-la i tractar-la, pren posicions en el mercat

El Corte Inglés utilitzarà l'aigua per rentar i refrescar el peix a les peixateries

Envasar i comercialitzar l'aigua de mar després d'analitzar-la i tractar-la. Això és el que fa la companyia Marevendis, Agua de Mar Mediterránea SL, que al juny va començar a distribuir el producte, el qual ja és present en més de 400 punts de venda en format domèstic a través del grup La Sirena, El Corte Inglés-Hipercor i altres botigues gurmet i portals de venda en línia. A l'abril hi ha pendent una prova pilot amb Caprabo i, segons explica el director comercial, Albert Fernàndez, recentment han arribat a un acord amb El Corte Inglés perquè en totes les peixateries dels seus establiments s'utilitzi aquesta aigua per rentar i refrescar el peix que es ven. L'exportació també està en marxa: ja s'arriba a Itàlia, Grècia, Holanda i Mèxic. Així, a banda del format domèstic, per cuinar no només els aliments procedents del mar, sinó també pastes, arrossos, verdures i aus, hi ha el format horeca, de bosses de 10 i 20 litres, que està adreçat a restaurants i peixateries.

En total, Marevendis extreu uns 70.000 litres al mes. L'aigua és captada en “punts exclusius i privilegiats” de la costa mediterrània, a més de 200 metres de la línia de la costa i mitjançant instal·lacions fixes i no agressives amb el medi natural. Hi ha un punt d'extracció davant la costa de Blanes i un altre, a Alacant. Fernàndez explica que una de les principals dificultats a què va fer front l'empresa van ser els tràmits administratius per a la comercialització de l'aigua de mar, procés que va alentir la posada en marxa del producte, però ara, després de més de tres anys de recerca i desenvolupament, tenen aquest projecte únic a l'Estat i del qual tenen la patent.

En el cas de Blanes, per exemple, el projecte es va posar en marxa amb la cooperació de la confraria de pescadors, de manera que, quan es va construir el nou espigó, va ser quan es va establir també el punt d'extracció. Ara, una canonada porta l'aigua fins a dins mateix de les instal·lacions de la confraria. Tres anàlisis exhaustives durant tot el procés del tractament garanteixen l'absència de partícules nocives i garanteixen la innocuïtat, explica Fernàndez. L'envasament es fa a Llinars del Vallès, però en breu es traslladarà a Santa Maria de Palautordera. En aquest centre hi treballa personal amb discapacitats, en virtut d'un acord amb el centre especial d'ocupació Més que Iniciatives. L'objectiu, que el 70% siguin discapacitats. Marevendis va rebre el guardó de la pesca catalana en el mercat de la fira Seafood 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mediterránea, l'aigua de mar arriba a la taula

Publicat a