Empreses

a

L'aventura europea d'una caldereria de Balaguer

orienta el negoci cap a l'exportació

Creiem que a França també podem ser molt competitius

El fre a l'activitat i al crèdit dins del país està portant moltes empreses catalanes a buscar el negoci fora de les fronteres. L'economia catalana s'està obrint cada cop més a l'exterior i són les petites i mitjanes empreses les que amb més agilitat s'estan reorientant en aquesta direcció. Un exemple és Caldereria i Manteniment Subirada, una petita empresa metal·lúrgica de Balaguer, dedicada a la fabricació i al muntatge de calderes industrials i instal·lacions de tot tipus d'acer i acer inoxidable. La van crear tres germans que s'hi dedicaven com a autònoms, fa poc més de tretze anys, i l'empresa ha viscut durant la primera dècada d'existència dels serveis als clients del propi país, sobretot indústries del sector agroalimentari de Ponent, l'obra civil i papereres. I ho vol continuar fent. Però ara també vol compensar la baixada de l'activitat a l'interior del país obrint-se a nous mercats i créixer a partir de les exportacions.

Al mes de gener, l'empresa va signar el programa d'assessorament a l'exportació de la Generalitat Go Export, i des de llavors ja ha assistit a dues fires internacionals del sector de la metal·lúrgica a Lió (França). “Gràcies a això hem començat a fer contactes a les zones d'Alvèrnia, Roine–Alps i la Borgonya”, explica Josep Maria Subirada, gerent de l'empresa, que es mostra molt il·lusionat amb la nova etapa que ha iniciat la societat. L'empresa també té previst participar en una fira de maquinària industrial a Hannover (Alemanya) el proper setembre, i també participarà en la fira metal·lúrgica de Bilbao l'octubre vinent. El salt és molt recent però ja s'intueixen uns primers resultats, amb alguns encàrrecs a França a la vista. “Estem tots molt il·lusionats, és un salt que havíem de fer i que a més ens pot servir per millorar els resultats també en el mercat català”, explica Subirada. “Per participar en els mercats francès i alemany haurem d'assumir alguns requeriments de qualitat de cada país que ens ajudaran a millorar a nosaltres mateixos també de cara als nostres clients”, explica.

previsió de creixement.

L'empresa aposta perquè amb aquest projecte d'internacionalització la seva facturació anual augmenti un 20%. “Oferim un avantatge important en cost respecte de França o Alemanya, especialment de fabricació, pel preu de la mà d'obra i les matèries primeres. La nostra empresa també destaca perquè està a l'avantguarda en maquinària i eines, cosa que ens permet realitzar les feines amb més agilitat i menys costos per a l'empresa i per al client final, ja que molts dels treballs ja no se subcontracten.”

Per portar a terme el projecte d'internacionalització, Go Export assisteix Caldereria Subirada des de les mateixes oficines de l'empresa, l'assessora i l'acompanya en els passos que porta a terme. A més, el personal s'està formant en idiomes i altres coneixements útils per fer el pas a la internacionalització.

Caldereria i Manteniment Subirada va néixer a iniciativa dels tres germans Subirada. Es dedicaven a la instal·lació i el manteniment de calderes i altres elements de maquinària i instal·lacions industrials com a autònoms. El creixement els va portar a contractar personal i finalment constituir-se, l'any 2002, com a societat limitada. I des de l'any 2005 disposen del certificat ISO 9001.

L'empresa està situada a Balaguer, amb una nau i unes oficines que ocupen 1.800 metres quadrats, i disposa també d'una flota de dotze vehicles.

Facturació

1,5 M€

Treballadors

30

Any de fundació

1999

L'empresa la van fundar els tres germans Subirada a partir del negoci que tenien com a autònoms d'instal·lació i manteniment de maquinària industrial. Ara, l'empresa dóna feina a una trentena de persones i té la previsió de créixer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L'aventura europea d'una caldereria de Balaguer

Publicat a