Empreses

Balfegó captura tota la quota de tonyina en només una setmana

Les embarcacions que capturen tonyina roja al Mediterrani per al grup Balfegó —quatre de catalanes, quatre de franceses i una de grega— han aconseguit tota la quota assignada per l'ICCAT (l'organisme internacional que regula la pesca de túnids) en només una setmana.

En total, han pescat 1.146 tones de tonyina que s'han introduït a la granja d'engreix que el grup tonyinaire té a la costa de l'Ametlla de Mar i que aquesta campanya ha ampliat un 25% la seua capacitat. “Mai havíem aconseguit completar la quota amb aquesta rapidesa, la qual cosa demostra que les mesures adoptades per recuperar l'espècie funcionen”, ha manifestat el director general del grup Balfegó, Juan Serrano.

Aquest any, la campanya de pesca de la tonyina roja ha començat deu dies més tard per facilitar la reproducció de l'espècie al calador balear, tal com reclamava fa anys el grup Balfegó.

Tot i que les embarcacions franceses i la grega van sortir amb retard del port de l'Ametlla perquè Capitania Marítima els va expedientar, finalment no ha estat cap problema per aconseguir la quota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.