Empreses

L'empresa Roberlo potencia la seva presència a la Xina

Ha obert una oficina a Hong Kong per apropar-se al mercat xinès i millorar les relacions comercials amb clients de Corea del Sud, Indonèsia i Filipines.

Els quatre primers mesos de l'any hem crescut un 10% de facturació

Roberlo, empresa especialitzada en desenvolupament i comercialització de productes per al repintat, reparació i fixació en els sectors de l'automòbil, construcció, indústria, nàutica i bricolatge, potencia la seva presència a la Xina,“on fins ara havíem tingut una mínima presència”. L'empresa, que té la seu central a Riudellots de la Selva, ha obert una oficina comercial a l'edifici Times Square de Hong Kong “que permet no solament apropar l'empresa al mercat xinès sinó que a més ajuda a millorar les relacions comercials amb clients de països asiàtics com ara Corea del Sud, Indonèsia, Malàisia o Filipines”. “Des de principi d'any que estem duent a terme una primera bateria d'accions com ara contractar un agent comercial xinès que hem format a les instal·lacions de Riudellots, obrir una oficina comercial i assistir a la fira internacional Auto Mantenance & Repair (AMR) que se celebra anualment a Pequín”, segons assegura Jaume Juher, conseller delegat de Roberlo.

I com a últim fet, “que demostra l'interès de l'empresa en aquest mercat”, s'ha traduït la pàgina web a la llengua xinesa. L'empresa espera que aquesta web serveixi per potenciar la implantació de la marca en aquest país oferint la màxima informació possible als usuaris dels seus productes. “Fem una valoració molt positiva d'aquests primers mesos per les vendes aconseguides a la Xina i esperem que les noves accions donin fruit ben aviat per seguir implementant noves accions que facin créixer l'empresa en aquest mercat”, comenta Juher.

En un moment en què la internacionalització se situa per a molts com a l'element prioritari per sobreviure a la crisi, Roberlo ha assolit el 2012 la major quota de vendes a l'exterior de la seva història, ja que ha arribat a ser un 75% i “en aquest 2013 ja supera el 80% de la xifra total de negoci”. L'empresa ven a més de 80 països i a tancament del 2012 va tenir una facturació de 46,5 milions d'euros, “facturació que ja ha crescut per sobre del 10% els primers 4 mesos de l'any respecte al mateix període de l'any passat”.

Actualment l'empresa disposa de quatre centres productius. Dos d'aquests centres productius són a la demarcació de Girona: la central a Riudellots de la Selva on es fabriquen tots els components per a la reparació dels vehicles, entre els quals hi ha la massilla, imprimacions i vernissos. i una fàbrica que va adquirir el 2010 a Santa Cristina d'Aro –Gespaint Coatings– i amb la qual es va introduir en el món de la pintura, l'únic procés de la reparació dels vehicles que Roberlo no tocava. “Ara abastem tot el cicle i, tot i que nosaltres som petits, competim amb el món de les multinacionals. Nosaltres sempre diem que no venem pintura, sinó que venem color i aportem solucions”, comenta. Els altres dos centres de producció de l'empresa Roberlo són a Rússia i al Brasil. L'empresa gironina també disposa de nou filials a Portugal, França, Itàlia, Holanda, Regne Unit, Rússia, Brasil, Argentina i EUA.

Jaume Juher assegura que les xifres “ens van relativament bé i creiem que ara creixerem en producció”. És per això que els pròxims mesos “haurem d'afrontar un cert creixement de les instal·lacions de Riudellots de la Selva”. La idea, segons Juher, és intentar disposar de terreny “al voltant d'on som ara”. “La preocupació és, ara, trobar metres quadrats a preu raonable, perquè a la indústria no especulem i no busquem terreny per fer-hi pisos o cases”, comenta.

Roberlo SA és una empresa familiar amb seu a Riudellots de la Selva que es dedica des de fa més de 40 anys al desenvolupament i comercialització de productes per al repintat, reparació i fixació en els sectors de l'automòbil, construcció, indústria, nàutica i bricolatge.
Facturació
46,5 M€
Treballadors
300
Any de fundació
1968

De la importació a l'exportació

La història de Roberlo va començar el 1968 com a projecte personal de Llorenç Juher, el pare de l'actual conseller delegat de l'empresa. Era l'època en què Espanya no formava part de la UE i “que importar productes era un problema”. Juher va començar important tecnologia italiana, d'una empresa que es deia Rober, marca que va personalitzar afegint-li les dues primeres lletres del seu nom en castellà (Lorenzo). D'aquí va sortir Roberlo. El 1971 l'empresa desenvolupa una xarxa de distribució a l'Estat i a principis dels 90 inicia l'activitat exportadora –ven a Europa, al nord d'Àfrica i a Europa de l'Est–. El 1999 Roberlo rep un premi de la Cambra de comerç de Girona pel creixement exportador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L'empresa Roberlo potencia la seva presència a la Xina

Publicat a