Empreses

La Seda es desfà de les fàbriques de Tarragona i el Prat de Llobregat

Les fàbriques del Prat de Llobregat i Tarragona de La Seda, on treballen unes 400 persones, estan en venda si prosperen els plans del grup industrial BA Vidro d'abandonar el negoci químic i centrar-se en l'àrea més rendible, la dels envasos, després que la junta d'accionistes duta a terme dimecres a Barcelona rebutgés la proposta del fons nord-americà Anchorage de transformar el seu deute en capital i convertir-se en el primer accionista del grup químic. El vencedor és Carlos Moreira, president de BA Vidro, qui manté la plaça de primer accionista.

Anchorage havia aconseguit el suport necessari de la banca per refinançar el crèdit sindicat de 235 milions d'euros i aixecar la suspensió de pagaments, però la junta va tombar la proposta dels nord-americans i va avalar els plans de BA de subscriure una ampliació de capital de 40 milions d'euros i transformar “una part del deute financer en capital”, tot i que queda el difícil pas d'aconseguir un acord amb els creditors, el principal dels quals és el seu gran rival Anchorage, que té gairebé el 40 per cent del deute.

Moreira va avançar que vol vendre les plantes del negoci químic de La Seda, entre elles la històrica fàbrica del Prat de Llobregat i la d'IQA a Tarragona, per centrar-se en l'àrea d'envasos. La decisió no només afectarà de ple Catalunya –la planta de reciclatge a Balaguer podria ser l'única que quedés dempeus–, també afectarà tres fàbriques italianes, les instal·lacions de Turquia i la participació a la planta de Portugal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.