Empreses

Neteges Escobar vol créixer al Maresme, Girona i el Vallès

L'empresa familiar de Malgrat de Mar és un referent al nord de la comarca en el sector de la neteja i manteniment de clavegueres i sistemes de sanejament

La firma garanteix un servei immediat les 24 hores del dia 365 dies l'any

Parlar de Neteges Escobar a la zona nord del Maresme –també són presents a la Selva més marítima, part del Vallès Oriental i alguns municipis de Girona– és fer-ho d'una empresa referent en el sector de la neteja i el manteniment de canonades d'aigües residuals. L'experiència que dóna a aquest negoci familiar més de cinquanta anys d'història i l'eficiència en els resultats l'han fet mereixedora d'un lloc destacat en un àmbit poc donat a fer-se publicitat. Un servei professionalitzat i amb les darreres tecnologies, una atenció de 24 hores al dia durant els 365 dies de l'any i la resolució ràpida dels episodis més “negres” són la seva carta de presentació. Precisament aquests valors són els que els empenyen a ampliar el seu radi d'acció i arribar a altres territoris com la resta del Maresme, Girona i el Vallès. La història de Neteges Escobar, però, cal buscar-la fa més de cinquanta anys quan Andrés Escobar va arribar al nord del Maresme des de Terrassa, a la recerca de feina. L'home, que tenia bon ull per als negocis, va començar a treballar amb carro i cavall en el buidat dels pous morts de les cases. L'empenta a l'empresa, però, va venir del seu germà José, que la va adquirir, se'n va fer càrrec i ha estat qui l'ha fet créixer. “Del carro es va passar al camió i poc després van començar a augmentar les comandes”, recorda José Escobar. La seva filla Esther apunta: “La primera escriptura a nom del meu pare data del 1979.”

El desenvolupament de la zona de les fàbriques a Malgrat, la construcció dels hotels i la millora de la xarxa de clavegueres als municipis propers va ser un moment clau d'expansió del negoci. “Al principi tot es feia manualment, però amb l'arribada dels camions cisterna que xuclaven l'aigua amb una mànega ens van començar a arribar més clients”, assenyala el fill, Josep Escobar.

Feina precisa

Els camions actuals, tal com explica Escobar, estan dividits en dues meitats: una és buida i l'altra porta aigua. “Quan arribem a un lloc posem aigua a pressió per desembussar amb un dispositiu que desfà els sòlids acumulats i posteriorment xuclem les restes i l'aigua bruta”, precisa. Per Josep Escobar, la crisi no tan sols ha fet reduir el volum del negoci, sinó que ha afectat de ple la conscienciació dels clients que havien après que ser previnguts estalviava molts diners. “Abans ens cridaven per fer manteniment un o dos cops l'any, però ara malauradament se'ns han disparat les urgències... i moltes es podrien haver evitat”, reflexiona Esther Escobar. Quines són les més freqüents? “Embussaments de particulars. Som l'últim recurs, quan ni el producte per desembussar ni el lampista han pogut solucionar el problema!”, diu Escobar fill. Perquè, com reconeix el pare Escobar, “la gent llença de tot a les clavegueres”. D'anècdotes, la gent de Neteges Escobar n'acumula un munt. “Hem trobat des de joguines de nen a tovalloles de platja entaforades a les canonades dels hotels, tot tipus d'estris de cuina i fins i tot la baieta de fregar”, rememoren, i afegeixen que treballar amb una càmera que inspecciona les clavegueres els facilita molt la feina

La flota de vehicles de Neteges Escobar la integren deu camions de mides i característiques diferents. “Tenim des del camió més petit que et permet maniobrar pels carrers estrets i entrar dins dels pàrquings fins al camió més gran per a les grans clavegueres”, enumera Esther Escobar. L'empresa, però, fa dos anys que també ofereix el servei de transport d'aigua potable amb una cisterna específica que utilitzen sobretot per omplir d'urgència les piscines.

Facturació

1,4 M€

Treballadors

15

Any de fundació

1959

Neteges Escobar és una empresa familiar de manteniment, neteja i inspecció dels sistemes de sanejament i transport en cisterna d'aigua potable i matèries perilloses

El camió que estalvia aigua

Neteges Escobar disposa des de fa poc d'un camió únic a la zona destinat a la neteja hidrodinàmica del clavegueram i d'aspiració de fangs. El van adquirir a Alemanya, país especialista en aquest tipus de material. “El vehicle xucla la mateixa aigua de la claveguera, la recicla i la fa servir per netejar les canonades”, diu Josep Escobar, que destaca que “representa un gran estalvi d'aigua potable que es fa servir durant les neteges”. Disposa d'una cisterna de 14.500 litres, està insonoritzat i és especial per a neteges al nucli urbà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

(JA L'ACABARÉ. C.X.)Neteges Escobar vol créixer al Maresme, Girona i el Vallès

Publicat a