Empreses

Casmarpal creixerà en instal·lacions i en maquinària

L'empresa, que té la seu a Fornells de la Selva, ha elaborat un pla que consisteix a consolidar el grup i expandir els serveis a França

Assessorem els clients en el disseny i els materials

El grup Casmarpal, format per dues empreses mecàniques amb seu a Fornells de la Selva, ha elaborat un pla de creixement, tant de maquinària com d'instal·lacions, amb l'objectiu de consolidar el grup i expandir els serveis a França.

Entre les dues empreses que formen el grup, Mecàniques Casmar i Mecàniques Palomeras, ofereixen als clients “l'espai i el servei integral perquè el sector industrial pugui dur a terme els seus projectes”. A Mecàniques Casmar, una empresa que es va crear fa més de 30 anys i que va ser la primera del grup, hi fabriquen tot tipus de peces i materials per a la indústria auxiliar i assessoren els clients “en el disseny i materials adequats per a cada aplicació”. I a Palomeras, amb una experiència de més de quaranta anys, es dediquen a manteniments parcials o totals per a les empreses, però també a fer tot el procés de mecanització fins al muntatge dels conjunts de peces o màquines “per a l'enginyeria, mai per al client final”. Amb l'adquisició de Palomeras ara fa quatre anys i mig, es va crear Casmarpal, un grup format per cinc socis: Albert Martínez, Carles i Xavier Casademont i Teresa i Sílvia Palomeras. Durant tot aquest temps els empresaris han dedicat l'esforç a potenciar el projecte i ara, una vegada estructurada l'empresa, volen créixer.

La idea, segons explica Albert Martínez, responsable comercial del grup, és tenir les dues empreses a Fornells de la Selva –Casmar està situada a Girona ciutat i Palomeras disposa d'una nau de 1.200 metres quadrats al polígon de Fornells– perquè per ser més efectius volen que les naus estiguin “com més a prop millor l'una de l'altra”. Segons Martínez, l'empresa també vol invertir en maquinària industrial d'última tecnologia: “Per fer-ho, però, també necessitem més espai.”

I en aquest nou espai, els responsables de Casmarpal també han pensat adaptar-hi petits despatxos: “Així podrem subcontractar empreses d'enginyeria perquè, mentre nosaltres construïm la seva màquina, ells puguin ser a prop nostre i seguir l'evolució del muntatge.” Els principals clients de l'empresa, segons Martínez, són a les comarques gironines, malgrat que de vegades també treballen amb empreses de fora de Catalunya –han treballat a València i fins i tot ho han fet a Bèlgica– i “cada vegada que els clients s'han d'acostar a l'empresa no tenen un lloc per poder fer gestions”, ni per poder atendre els seus propis clients. Aquests despatxos, a més, podrien ser també d'utilitat quan el grup ampliï els seus serveis al sud de França, un projecte que vol engegar en els propers mesos perquè “Catalunya està ben consolidada com a bona indústria de servei” i això el mercat francès ho té en compte.

L'empresa, però, no només construeix, sinó que també cedeix instal·lacions per un temps determinat perquè altres empreses puguin construir la seva maquinària. “La nostra premissa és oferir el màxim de serveis possibles als nostres clients”, comenta Albert Martínez, que assegura que la realitat actual “demana a les empreses que minimitzin els costos estructurals i cooperar per poder oferir el millor producte”. “D'aquesta manera hem aconseguit oferir tota la nostra estructura, com ara naus, logística, operaris i mecanització CNC, entre altres, a les petites empreses d'enginyeria que volen crear el seu projecte però que no tenen un espai adequat per fer-ho”, explica Martínez, que assegura que d'aquesta manera les empreses poden reduir costos anuals d'estructura que realment no utilitzen o que han d'utilitzar poques vegades. L'espai contractat també serveix, segons Martínez, com a aparador per als seus propis clients i per fer presentacions dels treballs o la maquinària que s'estan portant a terme. Malgrat que Casmarpal habitualment treballa per a empreses petites, principalment del sector de la indústria gràfica, química, farmacèutica i de tot tipus del sector alimentari, també ho ha fet per a alguna gran empresa instal·lada a les comarques gironines, com en els casos de l'empresa Comexi o la multinacional Nestlé, que té una fàbrica a Girona.

El grup està format per dues empreses que ofereixen espai i servei integral perquè les petites empreses del sector industrial puguin dur a terme els seus projectes. Casmarpal pot realitzar el conjunt de serveis necessaris que van des de l'enginyeria de projectes, avaluant les necessitats industrials dels clients, fins a la construcció i instal·lació de maquinària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Casmarpal creixerà en instal·lacions i en maquinària

Publicat a