Empreses

Banc Sabadell fa el seu punt d'inflexió i guanya un 37% més que fa un any

El redimensionament de Banc Sabadell, sobretot la incorporació de la CAM, ja dóna els fruits tan delerats, i l'entitat ha travessat el meridià del 2013 amb un benefici de 123,4 milions d'euros, un 37% més que al primer semestre del 2012.

Cal fer avinent que el resultat s'obté després que el banc hagi reservat 321 milions d'euros per cobrir les necessitats de provisió de la reclassificació de crèdits finançats que haurà de dur a terme el sector bancari espanyol al setembre. La taxa de morositat de l'entitat s'ha situat en el 10,17%.

A parer del conseller delegat de l'entitat, Jaume Guardiola, “la inflexió no és puntual, tenim la sensació que els resultats aniran a més, tot confiant que l'euríbor començarà a pujar a partir del 2014”. En el nou pla director de l'entitat, que es presentarà a final d'any, es plantejarà l'objectiu d'assolir un 10% del mercat bancari espanyol i créixer al mercat global.

Interrogat sobre si Banc Sabadell es podria llançar a una altra adquisició -Catalunya Banc o Nova Caixa Galicia-, Guardiola va assenyalar que “Banc Sabadell ja té la xarxa que volia, amb una implantació forta a les costes del nord i de llevant, i amb presència significativa a Madrid i Andalusia.” Així doncs, va afegir: “Qualsevol operació en el futur s'analitzarà sota la perspectiva estrictament financera, de crear valor a l'accionista.”

Un fet remarcable del primer semestre el trobem en el negoci immobiliari, on Banc Sabadell ha aconseguit fer créixer les vendes un 56%, en vendre 7.747 unitats, per un valor de 1.237 milions d'euros.

En referència a la recuperació del crèdit a l'empresa, Guardiola va considerar que, després que “la preocupació hagi estat facilitar liquiditat als bancs, ara la prioritat seria facilitar crèdits a les empreses, amb instruments de garanties que protegeixin les decisions de risc”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.