Empreses

L'empresa de venda de tonyina Frime es vol obrir a la Península

La firma, líder en el seu sector, s'ha especialitzat també en la venda de peix espasa i cefalòpodes pescats arreu del món

La distància no és cap obstacle per posar peix fresc a qualsevol taula del món

L'empresa Frime, de venda de tonyina, peix espasa i cefalòpodes i amb seu a Arenys de Munt, va inaugurar fa poc les noves instal·lacions que concentren tota la producció de la firma a Catalunya. Al municipi maresmenc es concentra tota l'activitat vinculada a la tonyina i el peix espasa, una matèria primera que es pesca arreu dels oceans i mars del planeta. La sípia, el pop i el calamar (frescos, en conserva i semiconserva), en canvi, es treballen en una altra fàbrica situada a Mercabarna.

El gerent de la marca, Salvador Ramon, explica que des del 1977 Frime ha fet camí per consolidar-se com una empresa amb personalitat pròpia en el sector, amb una projecció eminentment internacional, atès que el 90% de la seva producció s'exporta i només un 10% es queda a Catalunya. El peix que arriba a Arenys de Munt és trossejat, conservat i envasat seguint les tècniques més capdavanteres per garantir-ne la màxima frescor, ja que les peces hauran de viatjar molts quilòmetres abans no arribin al client final. “La distància no és cap obstacle per a nosaltres perquè garantim que els productes que fa Frime tenen entre dotze i quinze dies de consum preferent”, assenyala el màxim responsable de l'empresa. Els principals clients de Frime són supermercats, distribuïdors, petits comerços i restaurants. Un total de 400 repartits pels cinc continents.

Salvador Ramon destaca les xifres diàries que es mouen a les instal·lacions d'Arenys de Munt, on l'activitat comença a les sis del matí del dilluns i no s'atura fins a les sis de la tarda del dissabte. “Produïm 25 tones de peix cada dia, unes 500 mensuals”, indica, i hi afegeix que disposen de 25 referències diferents de producte que inclouen, per exemple, lloms, filets i ventresques. “De la tonyina se n'aprofita gairebé tot”, assegura.

Un dels productes estel·lars de la firma és el llom de tonyina fresc, envasat i a punt per cuinar. Les peces que es distribueixen des d'Arenys de Munt es mouen en un marge de preus que va dels 2 als 60 euros. “Són qualitats diferents per a clients diferents, però tots volen gaudir d'un material d'excel·lència”, explica. L'especialització de Frime a servir tonyina i peix espasa respon a una evidència sense discussió possible: aquests dos peixos són coneguts i es consumeixen en grans quantitats arreu del món. En aquest sentit, Salvador Ramon recorda que el consum de sushi s'ha anat imposant a totes les taules.

Recerca

El responsable de Frime comenta que entre les seves prioritats hi ha la recerca arreu del món dels millors bancs de peixos, per garantir un subministrament continu a la fàbrica d'Arenys de Munt.

Mantenir-se com a marca líder en el sector a escala europea és prioritari per a l'empresa, i també ho és obrir nous mercats que, tot i ser propers, fins ara s'havien deixat de banda. “De cara al 2014 volem introduir-nos a Espanya i Portugal per donar-nos a conèixer i augmentar l'actual cartera de clients”, afirma Salvador Ramon, que hi afegeix que també s'intensificarà la presència de l'empresa als Estats Units i es millorarà la distribució actual.

L'empresa familiar Frime és capdavantera en la venda de peix fresc, en especial tonyina, peix espasa, sípia, calamar i pop. Té instal·lacions a Arenys de Munt i Barcelona, a Mercabarna, i exporta la major part de la seva producció.
Facturació
42 M€
Treballadors
149
Any de fundació
1977

Uns orígens vinculats al peix

Els orígens de Frime com a empresa familiar es remunten al 1936 i a la ciutat de Barcelona, on l'avi tenia una peixateria al mercat de la Boqueria. El pare, Salvador Ramon, va començar treballant per a una empresa majorista de peix que va acabar comprant i que marcaria el futur de l'empresa actual. “El nostre objectiu principal va ser des del primer moment produir allò que veníem, sense passar pels intermediaris. Convertir-nos en industrials i donar valor a la nostra marca”, constata el gerent de Frime, que destaca la “gran vàlua” de l'equip humà de la firma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L'empresa de venda de tonyina Frime es vol obrir a la Península

Publicat a