Empreses

Creix un 30% el benefici de Transalfals tot i la supressió d'ajuts

La cooperativa farratgera Transalfals ha tancat la campanya 2012/2013 amb un increment del 30% en els beneficis, que ja sumen 554.000 euros, després d'una facturació de 17,5 milions d'euros. Les xifres són positives, i més encara tenint en compte la reducció d'ingressos de tres milions a causa de la supressió dels ajuts comunitaris al sector farratger, segons dades d'aquesta cooperativa de segon grau.

L'objectiu d'aconseguir bons preus de venda, mitjançant l'empresa comercialitzadora Iberalfa, s'ha traduït en un augment del 19% en aquests preus. A la vegada, aquesta millora ha permès que els pagesos associats hagin pogut percebre una liquidació un 7% superior a la de l'exercici passat.

L'empresa ha apostat per la biomassa com a principal font d'energia i ha estalviat un 70% del consum de gas natural. A més, ha arribat a un acord amb l'empresa Enerbio per usar serradura per a biomassa.

D'altra banda, ha ampliat un 10% l'exportació, que ja representa el 65% de la producció, i ara gestiona l'entrada al mercat xinès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.