Empreses

L'avi deixa la botiga i es passa al ratolí

Simon Senior, el portal d'articles per a la gent gran dels creadors de La Botiga de l'Avi i Simon Holding, aspira créixer a l'exterior

Simon Senior és el nou portal de venda per internet d'equipament adaptat per a la gent gran resultat de l'entrada, l'abril del 2013, de Simon Holding en la consultora Senior Consulting. Amb més de 3.000 referències de tot tipus de productes, aquesta botiga on line aspira a créixer ràpidament més enllà de l'estat espanyol aprofitant els 20 anys d'experiència dels fundadors, Manel Santacana i Anna Casanovas, i la projecció internacional del grup olotí, especialitzat en la producció de material elèctric de baixa tensió, electrònica i domòtica.

Es tracta de la primera experiència en comerç electrònic de les dues empreses, però Manel Santacana, director general, es mostra convençut que, malgrat que pugui semblar el contrari, internet és el canal ideal per arribar a aquest mercat que, en alguns casos, és l'usuari final, però en molts d'altres és la família o el cuidador de la persona gran.

En aquest sentit, Santacana pensa que des d'un punt de vista social, però també comercial, és poc correcte tractar el col·lectiu de la tercera edat -la gent de més de 65 anys- d'una manera uniforme, i distingeix clarament dos perfils: el que va dels 65 a aproximadament els 73 anys d'edat, format per persones molt actives, independents i que són usuàries de les noves tecnologies, i el que supera aquest límit, amb més problemes d'autonomia.

Per a les necessitats vinculades amb l'edat hi ha en el mercat un munt de solucions industrials i de serveis. Les 3.000 referències recollides per Simon Senior inclouen productes de lleure (lupes per facilitar la lectura o bolígrafs ergonòmics, per exemple), estris per a la llar (butaca d'elevació automàtica o obridors de pots), productes per a la cura personal (instruments per ajudar a vestir-se) i aparells per a la mobilitat (caminadors o salvaescales). Una àmplia varietat de productes però també de gammes per a totes les butxaques i característiques personals que són el resultat de molts anys de recerca a tots els racons del món, assistència a fires internacionals i encàrrecs específics a fabricants.

Simon Senior, amb oficines centrals i magatzem a Olèrdola (Alt Penedès), actua com a importador i comercialitzador. Anna Casanovas, directora de producte, explica que no hi ha cap firma internacional dedicada en exclusiva a aquest mercat, ni cap saló professional especialitzat. Per això, Simon Senior vol ocupar aquest espai i esdevenir-hi una referència mundial.

La participació de Simon Holding en aquesta aventura s'ha d'interpretar com a part de la diversificació del grup, que feia temps que volia posar un peu en el mercat de la gent gran, en el qual havia fet incursions de forma indirecta en camps com la domòtica o la il·luminació. Casanovas està convençuda que el paraigua corporatiu també generarà moltes sinergies i oportunitats per innovar en totes les empreses del grup.

De moment, l'entrada de Simon, que té una participació superior al 50%, ha significat la possibilitat d'invertir uns 200.000 euros per posar en marxa el portal i donar-lo a conèixer. Una part important de la tasca desenvolupada ha estat buscar la complicitat dels principals prescriptors d'aquest tipus de productes: bàsicament, farmàcies, ortopèdies, òptiques, llars d'avis i ferreteries.

Emprenedors.

Manel Santacana i Anna Casanovas, que a més de socis són parella, no han deixat d'innovar i emprendre des de fa vint anys quan, per la circumstància personal d'haver de donar assistència a un familiar amb Alzheimer, es van trobar que el mercat no oferia cap solució personalitzada i van decidir crear la primera empresa de servei a domicili. Un cop dins d'aquest món van detectar altres mancances, com ara que no hi havia resposta formativa a la creixent demanda de professionals en la tercera edat, “i vam decidir muntar la primera acadèmia de gerontòlegs”, recorda Manel Santacana. El 1997 van fer un altre pas i van muntar l'empresa Equip Integral, dedicada a l'equipament de residències per a la gent gran i altres col·lectivitats. Però per al gran públic, l'aventura més coneguda és La Botiga de l'Avi, una cadena d'establiments que comercialitzaven productes per a aquest col·lectiu. La primera va obrir el 2000 a Sant Sadurní d'Anoia i ràpidament es va expandir per tot l'estat i Portugal a través de franquícies. Però fa uns anys s'ho van vendre perquè els va generar insatisfacció la dificultat per controlar l'excel·lència de la venda a un col·lectiu que vol molt assessorament. “L'aposta per internet s'adapta millor a la nostra forma de treballar”, diu Santacana.

Simon Senior preveu facturar 3,5 milions d'euros el 2014 i arribar als 21,3 milions el 2017. La firma ven articles de grans marques internacionals i també ofereix serveis d'assessorament a col·lectius i institucions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L'avi deixa la botiga i es passa al ratolí

Publicat a