Emprenedors

Paqueteria a cop de pedal

ServBici Express ofereix lliurament ràpid de cartes i paquets a l'Hospitalet i a deu municipis del Baix Llobregat, amb bicicleta

Als clients els preocupa sobretot
que siguis seriós i ofereixis un bon preu

Primer va ser la muntanya. Després, la bicicleta. Joan Admetlla és un enamorat de les activitats a l'aire lliure i, arran de la pràctica de l'escalada, va descobrir la bicicleta de muntanya. Fa 18 anys que la bici és la seva passió, una passió que ha crescut fins al punt d'haver-se convertit en una sortida laboral amb la creació del servei de missatgeria ServBici Express. Admetlla explica que en un principi feia un ús esportiu de la bicicleta, “però des que el meu fill va amb ella pel carrer he desenvolupat una sensibilitat per la mobilitat”. Va educar el seu fill en l'ús d'aquest mitjà des que va néixer. “Vaig comprar primer el carro de la bici, abans que el cotxet normal, i quan tenia set mesos ja el portava a la muntanya amb un remolc especial que vaig encarregar als Estats Units.” Pare i fill usen la bicicleta com a mitjà de transport per moure's per la ciutat i l'activisme d'Admetlla l'ha dut a integrar-se a col·lectius que lluiten per la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport.

Ara ha fet un pas més i intenta fer de la bici un mitjà de vida. La idea va sorgir en quedar-se a l'atur –treballava com a cap d'obres i instal·lacions– i després de veure com una botiga de venda de bicicletes oferia un servei de missatgeria que no acabava de desenvolupar. “Vaig veure que anunciaven servei de paqueteria però em vaig adonar que no havien fet res perquè era difícil fer-ho compatible amb la botiga. Em vaig plantejar muntar-ho jo i li ho vaig proposar a un dels germans de l'amo de la botiga. Ens vam entendre i vaig muntar l'empresa amb ell com a treballador”, explica Admetlla.

ServBici Express cobreix una àrea geogràfica de deu municipis del Baix Llobregat i l'Hospitalet. Hi ha dues tarifes, ja que s'ha dividit l'àrea de repartiment en dues zones segons la proximitat a la seu de l'empresa, a Sant Joan Despí. La primera corona està formada per Sant Boi, Cornellà, Sant Joan Despí, Esplugues, Sant Just Desvern i Sant Feliu. Si el servei es fa a Viladecans, el Prat, l'Hospitalet, Sant Vicenç dels Horts o Molins de Rei es cobra un suplement. Les tarifes oscil·len entre els 4,40 euros del servei més barat i els 30 del més car. El repartiment es fa amb una bicicleta amb un cofre de mides especials, “més gran que els que es veuen als repartiments amb bicicleta a Barcelona”, i que permet carregar paquets de fins a 140 centímetres i 15 quilos de pes. ServBici Express ofereix serveis complementaris, com la confirmació del lliurament a través del Whatsapp, la realització de tràmits administratius o la recollida i lliurament de paqueteria amb la gestió que necessiti el client.

El preu varia, també, si es fa un lliurament en 24 hores o si el client necessita que sigui urgent. En aquest cas, Admetlla es compromet que el paquet sigui lliurat en menys d'una hora i mitja. “Podem sortir de Sant Joan Despí, anar a buscar un paquet a Viladecans i entregar-lo a Molins de Rei, que són els pobles més llunyans que cobrim, en hora i mitja”, assegura el gerent de l'empresa. “Quan tenim pressa circulem per les vies principals, entre els cotxes. Si no, intentem anar sempre per vies secundàries”, precisa Admetlla, que aclareix que la seguretat els la dóna el fet que són més visibles que una bicicleta convencional. “Els vehicles ens respecten més per l'aparença volumètrica que tenim”, afirma.

Pel que fa a la clientela, Admetlla assegura que ho pot ser qualsevol empresa que necessiti lliurar un sobre o un paquet: “Gestories, oficines, companyies de comerç electrònic...” Els avantatges de ServBici Express rauen en “un preu molt mòdic i en el fet que som ecològics”, tot i que considera que en aquest sentit “no hi ha tanta sensibilitat com podem pensar”. És per això que Admetlla considera que el que valoren els clients és: “Que siguem seriosos i donem un bon preu, no tant la manera com et desplacis.” Per tirar endavant l'empresa aquest emprenedor ha hagut de fer una inversió inicial de 6.000 euros en la compra d'una bicicleta especial. Ja ha fet campanya entre els comerços locals, i tot i que percep que “la resposta és bona” perquè provoquen simpatia, és conscient que la materialització en encàrrecs serà lenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Paqueteria a cop de pedal