Eines

Contractació de treballadors a 100 euros?

S'ha publicat el Reial Decret-llei 3/2014, de 28 de febrer, de mesures urgents per al foment de l'ocupació i la contractació indefinida. La finalitat no és altra que incentivar la contractació indefinida i fomentar l'ocupació establint una reducció de les cotitzacions, per a aquelles contractacions que mantinguin l'ocupació fins a 3 anys. S'aplicarà a aquells contractes celebrats entre el 25 de febrer i el 31 de desembre de 2014

S'ha publicat el Reial Decret-llei 3/2014, de 28 de febrer, de mesures urgents per al foment de l'ocupació i la contractació indefinida. La finalitat no és altra que incentivar la contractació indefinida i fomentar l'ocupació establint una reducció de les cotitzacions, per a aquelles contractacions que mantinguin l'ocupació fins a 3 anys. S'aplicarà a aquells contractes celebrats entre el 25 de febrer i el 31 de desembre de 2014. Aquesta limitació temporal, tal com va apuntar el govern, podria prorrogar-se. A aquesta mesura podran acollir-s'hi tant empreses com autònoms.

Aquesta mesura està basada en la bonificació de l'aportació empresarial a la cotització de la Seguretat Social per a contingències comunes, i queda exclosa la seva aplicació a contingències professionals, atur, formació professional i Fons de Garantia Salarial (FOGASA). Per tant suposa una reducció significativa en el cost que ha de suportar l'empresari per la càrrega de personal.

Aquesta bonificació s'aplicarà de la següent manera: per als contractes indefinits la jornada dels quals sigui a temps complet serà de 100 euros mensuals, mentre que si ens trobem davant un contracte a temps parcial sempre que tingui almenys el 75% de la jornada la bonificació serà de 75 euros mensuals, i si és d'almenys el 50% de la jornada, de 50 euros mensuals.

A fi de poder beneficiar-se d'aquesta reducció la durada dels contractes haurà de ser almenys de 24 mesos (2 anys) a partir de la data de formalització del contracte, que haurà de ser entre el 25/2/2014-31/12/2014. Finalitzat aquest període, i només per a les empreses que tinguin en aquest moment un volum de plantilla superior a 10 treballadors, durant els 12 mesos posteriors tindran dret a una reducció del 50% en les contingències comunes de l'aportació empresarial.

Els requisits que han de complir les empreses són: -Trobar-se al corrent de pagament de les obligacions, no només de la Seguretat Social, sinó també de les de l'Agència Tributària. Aquesta condició ha de donar-se tant en el moment de la contractació com durant la durada de la mateix'aquesta; si s'incomplís comportaria la pèrdua automàtica de la reducció.

-No haver extingit contractes per causes objectives o disciplinàries que hagin estat declarats judicialment com a improcedents.

Haurien de mantenir el nivell de contractació de l'empresa. En el cas de no mantenir-se haurien de reintegrar d'acord a la temporalitat en què succeeixin:

· Primer any: abonar la totalitat de la quantitat bonificada.

· Segon any: 50% del reduït.

· Tercer any: 33%.

S'apunta que no es tindran en compte els acomiadaments objectius o disciplinaris.

Queden excloses d'aquesta reducció les relacions laborals de caràcter especial, que afectin cònjuges, ascendents, descendents o parents, treballadors pel règim especial a què pertany en la Seguretat Social i quan hagin treballat per a la mateixa empresa o grup d'empreses. Sembla ser que la finalitat perseguida pel govern està donant els seus fruits,ja que molts empresaris durant el passat mes de maig i abril, han decidit augmentar les seves plantilles mitjançant aquest tipus de contractació, i han augmentant de 68.000 contractes, molt superior al nivell de contractació indefinit en còmput global a la contractació en el mateix període de l'any passat. Encara que és bona notícia, cal apuntar que la contractació temporal continua sent més elevada i majoritària.

Aquesta mesura, que a primera vista sembla molt atractiva, en la situació de crisi que travessem i inestabilitat econòmica empresarial, fa que sigui molt difícil per a una empresa fer una previsió de manteniment de nivell d'ocupació en un termini de fins a 3 anys.

Malgrat que l'expectativa de l'empresari sigui la mateixa que la norma, ha d'estudiar-se bé la situació econòmica de l'empresa i la seva viabilitat a fi d'evitar un possible incompliment de la mesura i amb això la devolució de les quantitats bonificades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.