ecolasetmana

Plans sense diners

La Generalitat anuncia que farà una estratègia industrial sense diners ni poder per impulsar polítiques fiscals i laborals. Per Joan Poyano

Artur Mas va negar que fos un acte electoralista, però el missatge és clar: no tenim diners, ni podem fer polítiques fiscals i laborals en majúscula. O sigui, que qui vulgui que el govern català posi diners per enlairar la indústria ja sap que hi ha una cosa que es diu Procés.

El president Artur Mas es va reunir ahir al Fòrum amb uns 2.500 empresaris, als quals va explicar que el govern es proposa que la indústria aporti el 25% del PIB català l'any 2020. Va negar que fos un acte electoralista, però el missatge és clar: no tenim diners, ni podem fer polítiques fiscals i laborals en majúscula. O sigui, que qui vulgui que el govern català posi diners per enlairar la indústria ja sap que hi ha una cosa que es diu Procés.

El motiu de la reunió era presentar “la nova estratègia industrial de Catalunya”, que es limitarà a poc més que un títol i unes quantes reunions. L'estratègia consisteix que el setembre hi hagi set equips sectorials -formats per representants del govern i de les empreses- que defineixin plans d'actuació en alimentació; química, energia i recursos naturals; sistemes industrials; disseny; mobilitat sostenible; la indústria de la salut i indústries basades en l'experiència, entre elles el turisme.

El govern espanyol ha reculat i finalment no s'imposarà que el 50% del resultat dels ports de Barcelona i Tarragona vagi a una caixa comuna de tots els ports espanyols. “Els ports invertiran els seus recursos dins i fora de l'àmbit portuari, però només en el seu entorn de competitivitat”, segons el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

Amb les estadístiques de juny, Catalunya suma dotze mesos de caigudes interanuals de l'atur registrat, que és de 570.214 persones. Per intentar fer baixar aquesta xifra, la Generalitat pagarà entre 725 i 1.600 euros per aturat a les empreses de treball temporal i agències de col·locació que ajudin el Servei Català d'Ocupació en la inserció laboral d'aquells que tenen més dificultats per trobar feina.

Segons una d'aquestes agències, Adecco, amb la incipient recuperació econòmica l'absentisme laboral torna a pujar.

Deu ser per la recuperació que els comerciants van començar dimarts amb optimisme les rebaixes: preveuen vendre entre un 2% i un 4% més que l'estiu del 2013. Mentrestant, els modistos presenten a Passarel·la 080 de Barcelona les propostes per a l'any que ve.

L'equip directiu del grup cerveser Damm preveu que aquest any arribarà als 1.000 milions d'euros de facturació, fita que s'havia fixat per a 2016 però que s'avança perquè la recuperació del mercat intern i l'evolució de la internacionalització els ha augmentat l'optimisme.

Com als venedors de cotxes, ja que el nombre de matriculacions a Catalunya va augmentar el primer semestre un 19%.

Planeta obté el control del 100% del Círculo de Lectores després d'adquirir el 50% de Bertelsmann, multinacional alemanya, que ja va vendre al grup presidit per José Manuel Lara Bosch el 50% el 2010 i està en plena retirada del negoci dels clubs de lectors.

El consell d'administració de Caixa Bank ha cessat Joan Maria Nin com a vicepresident i conseller delegat del grup. El substituirà en el darrer càrrec Gonzalo Gortázar, mentre que Antoni Massanell passarà a ser vicepresident de Caixa Bank amb responsabilitats executives en diverses àrees, com ara la internacional i la immobiliària.

La companyia Lindisfarne Investments SL, pertanyent al grup multinacional francès Axa Real Estate, ha guanyat amb una oferta de 107 milions d'euros la subhasta que el Consorci de la Zona Franca havia convocat per adjudicar l'edific Torre Telefónica de la Diagonal de Barcelona.

Saba va augmentar l'any passat un 30% les places d'aparcament gestionades, fins a 180.000, i un 17% el benefici, fins a 220 milions. Aquest grup ha guanyat el concurs per aconseguir un 60% de la titularitat de l'empresa mixta Bamsa, que passarà a gestionar 26 aparcaments del centre de Barcelona durant un període de 25 anys.

Un centenar d'assistents van participar en unes jornades organitzades per l'assessoria Gestingral de Vilanova i la Geltrú per celebrar els seus 25 anys. Hi va haver una taula de debat sobre internacionalització, el futur de la pime i l'emprenedoria. Hi van participar diversos ponents, entre ells Elisenda Paluzié, degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB, i Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.