ecolasetmana

Targetes vermelles

El jutge imposa als expresidents de Caja Madrid i Bankia fiances de 19 milions d'euros per cobrir les responsabilitats civils. Per Joan Poyano

Blesa i Rato van declarar al jutge que l'ús de la targeta era totalment legal i que el que gastaven era retribució salarial. Que un exministre d'Economia digui que són legals unes presumptes retribucions salarials que no pagaven IRPF és d'una barra que només s'explica per la necessitat de justificar l'injustificable.

Mentre se succeeixen a partits, sindicats i patronal les dimissions i expulsions de consellers de Bankia i Caja Madrid que vivien com rajas tirant de veta de les targetes de crèdit opaques, el jutge de l'Audiencia Nacional que porta el cas va imposar dijous als seus expresidents Miguel Blesa i Rodrigo Rato unes fiances de responsabilitat civil de 16 milions i 3 milions d'euros, respectivament, quantitats que equivalen als diners gastats amb les targetes entre 1996 i 2012 més un recàrrec del 25%.

Blesa i Rato, imputats per administració deslleial, van declarar al jutge que l'ús de la targeta era totalment legal i que el que gastaven era retribució salarial. Que un exministre d'Economia digui que són legals unes presumptes retribucions salarials que no pagaven IRPF és d'una barra que només s'explica per la necessitat de justificar l'injustificable.

La Comissió Europea ha instat el govern espanyol a recuperar els ajuts fiscals concedits a les empreses espanyoles per la compra de companyies estrangeres. L'executiu comunitari considera que és ajut d'estat il·legal la norma espanyola segons la qual les empreses espanyoles poden amortitzar el fons de comerç financer -diferència entre el preu pagat i el valor dels actius- d'aquestes operacions, entre les quals hi ha la compra per part de Telefónica de la brasilera Vivo.

FCC ha estat una de les companyies que més han baixat en una setmana negra per a les borses, després que dimecres el consell d'administració va acordar ajornar una ampliació de capital de 1.000 milions d'euros en espera que la seva accionista de control, Esther Koplowitz, tanqui definitivament el refinançament del deute amb els bancs. Mentre la majoria d'analistes atribueixen la sacsejada de les borses a l'empitjorament de les expectatives econòmiques en diverses zones del món, el Fons Monetari Internacional (FMI) considera que l'impacte d'aquest factor en la borsa ha estat accelerat pels hedge funds (fons que busquen altes rendibilitats a curt termini operant en mercats molt variats), que estan venent posicions en borsa per cobrir pèrdues en altres mercats poc líquids, com el de bons corporatius.

Gas Natural Fenosa generarà més de la meitat del seu benefici operatiu a l'estranger amb la compra de la xilena Compañía General de Electricidad (CGE), sobre la qual llançarà una opa pel 100% per un cost màxim de 2.600 milions d'euros. Si a l'estructura de negoci de Gas Natural Fenosa al tancament de 2013 se li afegeixen tots els negocis de CGE, el 51% del benefici operatiu de la multinacional s'hauria generat a l'estranger.

Natraceutical i Laboratori Reig Jofre estimen tancar l'exercici 2014 amb un creixement conjunt en vendes del 5,6%, fins als 158 milions d'euros, segons la informació enviada a la CNMV sobre la fusió per absorció del laboratori català Reig Jofre per Natraceutical, que se sotmetrà a l'aprovació de les respectives juntes divendres vinent. Després de la fusió, l'accionariat de la nova companyia es distribuirà entre els actuals accionistes de Laboratori Reig Jofre en un 74%, Natra en un 13% i la resta d'accionistes de Natraceutical, el 13% restant.

AB-Biotics ha arribat a un acord amb Sanofi per comercialitzar per primera vegada a Espanya un probiòtic en l'àmbit de la salut gastropediàtrica, que sortirà a la venda durant l'últim trimestre del 2014. La fórmula d'aquest producte, amb el nom comercial de Sanogermina, ha estat desenvolupada i patentada per AB-Biotics i està basada en probiòtics o microorganismes vius presents de forma natural en l'intestí humà i ha estat especialment dissenyada per al tractament de problemes gastrointestinals a la població infantil. Un estudi clínic ha demostrat una reducció mitjana del 67,5% del temps de plor després de 14 dies de tractament amb aquest producte.

ForceManager ha guanyat la Startup Competition del The South Summit, en la categoria b2b. ForceManager és un programari que registra automàticament totes les interaccions entre el venedor i els seus clients, de manera que el comercial pot concentrar-se a vendre i el director comercial pot centrar-se a formar els venedors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.