Opinió

Els invents amb gasosa

Aquestes eleccions municipals que s'apropen tenen una especificitat que les diferencia de totes les altres, i és la gran irrupció de nous partits, agrupacions, o com li'n vulguin dir. La coincidència d'un període en què la crisi ha fet moltes destrosses socials i les noves tecnologies, ha afavorit que qualsevol col·lectiu tingui una oportunitat de mostrar el seu programa per més extravagant i inconsistent que sigui. Tampoc s'exigeix a ningú que es vulgui presentar cap experiència mínima ni preparació, simplement es necessita una imatge que arrossegui una part més o menys gran de la societat. De fet, els programes electorals, tal com ens ha demostrat la història, són unes ofertes que no obliguen a res i, per tant, és un camp propici per a la demagògia i el populisme com a estratègia de fer-se un espai i guanyar eleccions. El problema és que aquests grups tinguin excessiva representació i es creguin el que diuen, perquè el fracàs és segur. Per exemple, l'Ada Colau, una de les líders d'un dels moviments assemblearis que existeix i contrària al model econòmic de tot Europa i que aspira a governar Barcelona, quan li van preguntar quina era la seva opinió sobre el Mobile World Congress, que aporta 95.000 congressistes a la ciutat i per uns dies transforma Barcelona en la capital mundial de les noves tecnologies, diu que no ho veu clar perquè, segons ella, genera grans i enormes beneficis per a molt poca gent. És el mantra de sempre que demostra el poc coneixement que té de certes coses.

Barcelona s'ha posicionat molt bé com a ciutat turística i, malgrat aquest fet enormement positiu, encara hi ha una minoria que en renega i ho veu com una plaga. I ho ha fet diversificant l'oferta i incrementant-ne la qualitat. Ara Barcelona és referent en turisme de negocis i congressos, en turisme cultural, en turisme de sol i platja, en turisme de compres, en turisme de creuers..., i tot això ho ha fet sense oblidar altres sectors econòmics, alguns dels quals són punters, com ara en recerca i investigació, en educació, en sanitat i en un teixit d'empreses tecnològiques que fan concebre un futur més esperançador.

I en aquest món competitiu i global, Barcelona no està sola, té competidors importantíssims. Un fet que encara fa ressaltar més la importància del seu èxit. Ara mateix Nova York està fent esforços importantíssims per crear un clúster d'empreses d'alta tecnologia i per crear una universitat tecnològica puntera, com a element imprescindible per al seu èxit de cara al futur.

De segur que encara a Barcelona li queda molt per fer, i també hi ha bosses de pobresa, com n'hi ha a totes les ciutats del món, però si hem de fer invents, fem-los amb gasosa, perquè el que sí que és segur és que l'únic camí per combatre la pobresa és creant riquesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.