Gran angular

L'ICF va finançar empreses per un valor de 733 milions, un 18% més

En van ser beneficiàries 1.642 firmes, un 40% més. L'entitat de crèdit potencia assumir risc conjuntament amb els bancs

L'esforç de l'Institut Català de Finances (ICF) per donar finançament a l'empresa, en un 96% del segment pime, es va reflectir en un creixement de l'activitat del 18%, fins a un volum de 733 milions d'euros, del qual en van ser beneficiàries 1.642 empreses, un 40% més que durant l'exercici anterior.

El nombre de préstecs i avals va créixer un 49%, fins a 2.277, amb un predomini del nou finançament (72%). Aquesta financera ha suposat el manteniment o la creació de 63.000 llocs de treball. Actualment, l'ICF manté una cartera de més de 3.300 milions d'euros i 13.200 empreses a tot Catalunya, que donen feina a 270.000 treballadors. Val a dir que la coinversió amb els bancs ha crescut, ja que com diu el conseller delegat de l'ICF, Josep Ramon Sanromà, “el risc s'ha concentrat en cinc grans bancs, i això vol dir que els topalls de risc s'esgoten, i aquí entrem nosaltres”. Hi afegeix que “ara que hi ha molta liquiditat als bancs, gràcies als programes del BCE, el problema és el risc, i l'obligació de la banca pública és assumir risc”. D'un total de 13.421 operacions, 5.060 van ser de risc compartit. L'entitat es va finançar el 2014 a través del BEI (150 milions), pagarés (64,1 milions) i emissions (25 milions). Com vol remarcar Josep Ramon Sanromà, l'entitat darrerament ha potenciat el seu paper de “fons de fons”, de mobilitzador de capital a través de les eines del capital risc i els préstecs participatius. “Cada euro compromès per l'ICF ha contribuït a mobilitzar 5,9 euros d'altres inversors.” L'ICF participa en 28 instruments de capital risc, on ha compromès inversió per un valor de 117 milions, que acompanyen 570 milions d'aportacions d'altres inversors. En préstecs participatius, els compromisos d'inversió han estat de 12 milions d'euros, en coinversió amb àngels inversors. Interrogat sobre el procés de sol·licitud de fitxa bancària per a l'ICF, Sanromà va informar que “tot resta pendent de la conclusió del procés d'adaptació de la banca pública europea, que suposa un 15% dels actius, als mecanismes de supervisió i resolució de la unió bancària. Cal esperar que es defineixi la legislació”. L'ICF va assolir l'any passat una ràtio de solvència del 28,3%, mentre que la morositat es va elevar fins al 13,5%, quan en el sistema bancari està fixada en el 12,5%. La ràtio de cobertura va ser del 64%. El marge financer de l'entitat va ser de l'1,5%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.