Gran angular

Port Aventura engega el motor Ferrari

S'oficialitza l'inici de les obres del complex dedicat a la marca italiana

Les obres duraran un any i mig i un cop obri generarà 150 llocs de treball

Motor en marxa per convertir en realitat el Ferrari Land a Port Aventura. L'espai que el parc temàtic de Salou i Vila-seca ha dissenyat inspirant-se en la marca italiana està lluny encara d'arribar a la meta (els mateixos responsables del projecte admeten que hi ha molts detalls que estan pendents de perfilar) però aquesta setmana, almenys, s'ha començat a posar vent a les rodes després de mesos d'anuncis i d'imatges virtuals.

El pilot alemany Sebastian Vettel va ser l'encarregat de col·locar la primera pedra d'un complex lúdic que es desplegarà sobre una àrea de 75.000 metres quadrats i que representarà una inversió d'aproximadament 100 milions d'euros. Les obres per aixecar el recinte, en una àrea que actualment es destina a zona d'aparcaments, molt a prop del centre de convencions de Port Aventura, tenen una durada prevista d'un any i mig i, un cop enllestides, es calcula que l'univers Ferrari generi 150 llocs de treball.

L'aposta per Ferrari coincideix amb els vint anys de vida del parc de la Costa Daurada i, com va manifestar Arturo Mas-Sardà, president de Port Aventura, suposa un punt d'inflexió per convertir Port Aventura “en el millor resort de vacances de tot Europa”. Amb quatre milions de visitants cada any, el parc català espera esprémer el poder d'atracció del nou espai per sumar un milió de visitants més cada temporada.

Luis Herault, director general de Port Aventura, no va amagar que un espai dedicat a una marca automobilística pot generar friccions d'integració en un complex com Port Aventura, pensat i dissenyat perquè el visitant segueixi un passeig virtual per diferents parts del món, la Polinèsia, el Far West, la Xina o Mèxic. En aquest sentit, el directiu va destacar que, sota l'emblema del cavallet rampant, l'espai Ferrari permet una aproximació a Itàlia i a la rica cultura transalpina. “Volíem treballar Itàlia i aquest projecte representa per al parc poder entrar en un nou món”, va dir.

L'accelerador més veloç d'Europa es presenta com la joia de la corona d'un complex lúdic que no té precedents a Europa i que, a escala mundial, només és comparable al Ferrari World de l'emirat àrab d'Abu Dhabi.

De fet, han transcendit pocs més detalls sobre els acabats del parc, llevat de les anunciades referències a Itàlia i al fundador de la marca, Enzo Ferrari. Luis Herault tampoc va voler indicar quins preus tindria l'entrada al recinte (serà possible visitar-lo exclusivament o de manera conjunta amb la resta de l'espai Port Aventura).

El president de la Generalitat, Artur Mas, va ser en l'acte d'inici formal de les obres i va destacar que projectes com aquest “són la millor manera de demostrar que el nostre país atreu inversions”. El president va recordar la controvèrsia que va generar Port Aventura fa dues dècades i va sentenciar que, després de 20 anys i 1.000 milions d'euros en inversions, “s'ha convertit en una història d'èxit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.