ecolasetmana

Alegries estadístiques

La taxa d'atur catalana fa vint-i-dos mesos que baixa i la construcció s'incorpora als sectors que fan créixer l'economia.

El març s'ha tancat amb un creixement interanual del PIB del 2,4%, cinc dècimes més que el desembre (1,9%). Els serveis impulsats pel turisme, la indústria i el repunt de la construcció han estat els protagonistes d'aquesta acceleració

El nombre de persones inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya el mes passat era de 552.974, amb una reducció interanual de 18.681 aturats, la més alta en un abril des que fa 19 anys va començar la sèrie històrica. Catalunya fa 22 mesos seguits que té una disminució de l'atur interanual. Aquesta millora, general en el conjunt de l'Estat, coincideix amb la revisió a l'alça que la CE ha tornat a fer sobre les previsions de creixement de l'economia espanyola, que ara situa en un 2,8% del PIB el 2015 i un 2,6% el 2016. Espanya creixerà gairebé el doble que la mitjana de la zona euro, però l'atur espanyol es mantindrà encara per sobre del 20% el 2016.

Les dades avançades per l'Idescat indiquen que el març s'ha tancat amb un creixement interanual del PIB del 2,4%, cinc dècimes més que el desembre (1,9%). El turisme, la indústria i el repunt de la construcció han estat els protagonistes d'aquesta acceleració. El sector de la construcció creixerà un 5,1% aquest any i un 4,5% el vinent, segons els responsables del saló Construmat.

Les vendes del petit i mitjà comerç català van créixer l'any passat un 2,2%, i es van situar als mateixos nivells que el 2007, mentre que les vendes de les grans superfícies van caure un 2,7% el 2014, segons l'Informe del comerç català de la Confederació del Comerç de Catalunya. L'estudi Serveis públics, diferències territorials i igualtat d'oportunitats, elaborat per la Fundación BBVA i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (Ivie) mostra que l'estat del benestar és molt diferent depenent de la zona d'Espanya on es visqui. Per exemple, un asturià disposa de 3.000 euros més a l'any que un català.

Les noves tecnologies aplicades als vehicles són les protagonistes de les novetats que presenta la 38a edició del Saló Internacional de l'Automòbil de Barcelona, que clourà el 17 de maig. El recinte firal de Montjuïc aplega 38 marques amb la reincorporació de les 16 que es van absentar el 2013. El saló ha servit de marc per a l'aprovació del PIVE 8 i l'anunci per part del grup Volkswagen de la inversió de 4.200 milions d'euros a les plantes de Navarra i Martorell.

Font Agudes va tancar el 2014 amb un augment de la facturació del 17% respecte a l'any anterior, fins a 40 milions d'euros. Ciments Molins va guanyar 15,1 milions d'euros durant el primer trimestre del 2015, més del doble dels 6,5 milions d'un any abans. Fluidra augmenta un 48,5% les pèrdues del primer trimestre fins als 5,5 milions d'euros, mentre que les vendes han augmentat un 3,2%, fins a 134,7 milions. Desigual ha anunciat el cessament de Manel Jadraque com a conseller delegat, càrrec que assumeix el president i fundador de la companyia, Thomas Meyer .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.