Opinió

L'atractiu empresarial de Barcelona

La feina ben feta a Barcelona per governs de diferents colors ha aconseguit que la ciutat ocupi una situació envejable a escala mundial. Si mirem informes internacionals, segons The Economist (2015), en el rànquing de millors ciutats del món per a viure, Barcelona és la número 17, i en el rànquing de ciutats més segures del món, Barcelona ocupa el lloc 11. En temes de feina, segons The Boston Consulting Group, en el rànquing de millors ciutats del món per a treballar, Barcelona és la número 7 del món. I és una ciutat molt atractiva per als inversors estrangers, com es posa de manifest en informes com ara Attractiveness Survey Europe d'Ernst & Young (2013), que indica que Barcelona/Catalunya és la tercera regió europea en recepció de projectes d'inversió estrangera, només al darrere de Londres i París. Segons el Global Cities Investment Monitor de KPMG (2013), Barcelona és la desena àrea urbana de tot el món més atractiva per a la inversió estrangera. Segons el Financial Times (2014), Barcelona és la ciutat del sud d'Europa amb més potencial de cara al futur de la inversió estrangera.

Aquestes realitats tenen moltes explicacions i, entre aquestes, destacaria que hi ha hagut governants i gestors que han entès la importància que la ciutat sigui atractiva per al teixit empresarial i per a la inversió estrangera.

Tenint en compte la posició assolida per Barcelona, és clau que els nous governants siguin sensibles a tots els factors que condicionen que una ciutat sigui un lloc atractiu per a l'activitat empresarial i per a la inversió estrangera. És determinant l'elecció de gestors competents i experimentats. Això és compatible amb les polítiques que segueixin lluitant contra la desigualtat i que millorin dia a dia la qualitat de vida dels ciutadans. Cal aconseguir que esdeveniments com ara el Congrés Mundial del Mòbil, i molts d'altres, segueixin apostant per Barcelona, ja que és un dinamitzador de molta activitat empresarial i ocupació. Com que sóc optimista de mena, estic convençut que continuarà la bona feina en aquests temes de les darreres dècades i Barcelona no perdrà el que tant ha costat aconseguir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.