Empreses

Zoetis construeix una quarta línia productiva a la Garrotxa

La primera fase de l'ampliació tindrà un cost entorn dels 5 milions d'euros. La planta de productes de sanitat animal gironina ha augmentat la producció un 50% en cinc anys

La multinacional de sanitat animal Zoetis està ampliant la planta de producció i centre d'excel·lència en R+D+i de la Vall de Bianya (Garrotxa), amb la construcció d'una quarta línia de líquids asèptics, que en la primera fase implica una inversió de cinc milions d'euros.

“Per a nosaltres és indispensable buscar l'excel·lència en el nostre treball, ser els primers en qualitat de producte, flux del treball i fiabilitat del servei. Per aconseguir-ho és fonamental transmetre al nostre equip il·lusió i passió, perquè no podem oblidar que junts ens forgem el nostre futur. Els treballadors han fet possible aquesta ampliació gràcies al fet que el sentiment de fer-s'ho seu està molt interioritzat”, explica Piet Swartelé, director de la planta des de fa tres anys.

Swartelé insisteix que s'ha de ser indispensable no només per al client sinó també per a l'empresa. La rivalitat entre les plantes d'una multinacional és constant, per evitar que et toqui el rebre quan arriben les retallades, i el centre garrotxí en va sortir beneficiat quan l'any 2010 Zoetis va decidir traslladar-hi alguns projectes de R+D+i en salut animal de Sandwich (Regne Unit).

A més dels productes injectables, una de les línies més fortes de producció (representa el 59% del total), la planta disposa d'edificis totalment separats per a la fabricació d'antígens, gels orals i tòpics, vacunes i farmacològics. El 2013 es van superar per primera vegada els 10 milions d'unitats produïdes, i van passar dels 12 milions el 2014.Els darrers 5 anys la planta ha incrementat la producció -es distribueix per tot el món, especialment als Estats Units (17%) i el Brasil (17%)- en un 50%.

El departament de R+D+I de Zoetis a la Vall de Bianya ha participat en més de trenta projectes d'investigació finançats per les autoritats espanyoles i europees.Entre els seus últims desenvolupaments destaquen vacunes com la primera contra el virus de Schmallenberg, la llengua blava, la grip aviària i el virus West Nile. El 2015 el nombre d'empleats d'aquest centre s'ha incrementat fins a arribar als 233, dels quals un 71% són dones, un 46% tenen títol universitari i un 24% són tècnics.

Zoetis, amb seu central als Estats Units, va generar el 2013 uns ingressos de 4.600 milions de dòlars. Amb més de 9.800 treballadors, és present a 70 països.

Fundada el 1955 com a Laboratorios Sobrino, va passar successivament a mans de Cyanamid (1986), Fort Dodge (1994) i Zoetis (2009), filial que agrupava la divisió de sanitat animal de Pfizer, de la qual es va separar el 2013.
Facturació
80 M€
Treballadors
233
Any de fundació
1955
Seguretat

Objectiu estratègic

Abans d'entrar a la planta, et fan llegir un full amb normes de seguretat.
“La seguretat és el primer objectiu estratègic, i gràcies al sistema de gestió que cobreix la planta de manera integral hem assolit la fita de 430 dies sense accidents”, explica el director. Per aquesta fita, l'empresa va ser premiada l'any passat pel Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona. Cada vegada que s'arriba a cent dies sense accidents, l'empresa fa una aportació econòmica a un projecte d'una entitat social de la comarca seleccionada pels empleats. La patronal gironina FOEG també ha premiat Zoetis per la innovació en l'àmbit del lideratge i la seguretat laboral i mediambiental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.