Política

Munté a Santamaría: “S'ha de tenir coratge per demanar que acatem les decisions del TC”

Recorda a la presidenta espanyola que qui “incompleix sistemàticament” les sentències del Constitucional és el govern del PP

“S'ha de tenir coratge per demanar a la Generalitat que acatem les decisions del Tribunal Constitucional quan és el govern espanyol qui sistemàticament les incompleix”. D'aquesta manera s'ha expressat la vicepresidenta i portaveu del govern, Neus Munté, que ha respost a les afirmacions que Soraya Sáenz de Santamaría ha dit aquest dimarts al matí al Congrés, en què ha emplaçat la Generalitat a “complir i respectar” la suspensió cautelar de l'Agència Tributària catalana, dictada ahir pel Tribunal Constitucional.

“Així és com són les regles del joc en aquest país”, ha dit la vicepresidenta, que ha acusat la Generalitat de fer una política de fets consumats. Segons Sáenz de Santamaría, el recurs del govern espanyol contra la llei té com a finalitat “preservar la igualtat dels ingressos públics”.

Munté, en la roda de premsa posterior al consell executiu de cada dimarts, ha recordat que només en qüestions socials el govern espanyol ha incomplert “més de deu sentències” del Constitucional.

La vicepresidenta ha lamentat que el govern espanyol hagi recorregut també la taxa a les operadores d'internet perquè respon a una llei pactada amb el sector i aprovada pel Parlament de Catalunya “amb cap vot en contra”. “Les lleis han d'estar al servei de la democràcia” i no pas “barrar” la democràcia, ha lamentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.