Empreses

La innovació accelera l'obertura de filials estrangeres d'Intesis

La firma d'Igualada està desbordada per l'èxit d'un dispositiu que controla l'aire condicionat a través del mòbil

L'empresa, que va néixer el 2000, començarà el 2016 amb 15 persones més

L'empresa catalana Intesis Software, especialitzada en el disseny i fabricació de tecnologies per al sector de la domòtica, ha fet un pas més i ha llançat al mercat un dispositiu de control de sistemes d'aire condicionat que rep les ordres des d'una aplicació de mòbil o pàgina web, també creada per l'empresa, tant per a ús particular com per al món empresarial. La firma, amb seu a Igualada, s'ha vist desbordada per l'èxit d'un aparell comercialitzat fa uns dos anys i que comportarà “l'obertura de tres noves filials comercials a l'estranger, l'ampliació de 15 llocs de treball en tres mesos i la previsió de triplicar la facturació en uns tres anys”, explica Josep Cerón, director d'Intesis.

El dispositiu IntesisHome, que permet programar i controlar la climatització de la llar des del telèfon intel·ligent, la tauleta i l'ordinador, està suposant “una fita clau perquè permet una expansió per l'empresa”, sentencia el seu responsable. Una de les primeres accions concretes serà la incorporació de 15 treballadors nous, una decisió que ja està aprovada i que serà una realitat el primer mes de l'any vinent. A més, segons fonts de l'empresa, no es descarta la incorporació d'un altre grup de treballadors en el curs de l'any vinent.

L'empresa, que va facturar 4,2 milions el 2014, preveu tancar aquest exercici en 5,8 milions d'euros. I el més important –tal com explica Josep Cerón- la previsió és que la firma catalana “tripliqui la facturació els propers tres anys.”

Tres filials.

Fins ara Intesis tenia un únic centre de treball a l'Anoia. Però ara ja es planteja l'obertura de tres filials comercials en aquells indrets on hi ha més presència de la tecnologia catalana.

Turquia, el Pròxim Orient i els EUA seran els indrets escollits per l'obertura d'unes oficines per reforçar l'aspecte comercial i tècnic. “La idea és que a l'inici hi hagi poc personal, en principi dues persones, un expert en vendes i un altre empleat que respongui a un perfil més tècnic”, explica el director.

De fet, l'empresa catalana exporta per valor del 80% de la facturació. La meitat s'envia a Europa, però cada vegada més aquesta tecnologia es comercialitza en nous mercats, sobretot en aquells on fa més calor i on més necessitat hi ha de la utilització d'eines per facilitar el confort, tant a nivell particular com empresarial.

Quatre anys de creació.

El producte IntesisHome va néixer a mitjan 2011. La firma igualadina té un llarg recorregut en l'experiència en el sector de l'aire condicionat, ja que proporciona solucions per controlar l'aire condicionat des de sistemes domòtics o de gestió centralitzada d'edificis. Aprofitant aquesta experiència i veient les possibilitats dels mòbils i les tauletes, van fer el mateix que feien per a altres sistemes de control més sofisticats i cars, però aquest cop mitjançant una aplicació mòbil que oferís un servei molt senzill a l'usuari, una solució econòmica i accessible a tothom.

El dispositiu IntesisHome es pot adquirir per menys de 150 euros i funciona amb múltiples marques d'aparells de climatització. Es pot obtenir individualment o bé juntament amb l'aparell d'aire de fabricants com Mitsubishi, Panasonic, LG, Toshiba, General o Fujitsu, marques que actualment venen productes d'Intesis Software.

A més, recentment la firma catalana ha tancat un acord amb la cadena d'informàtica Media Markt per vendre el dispositiu IntesisHome.

La major part de promoció del producte les fan les mateixes marques d'aire condicionat, publicant el producte en els catàlegs, pàgines web i canals habituals de publicitat i promoció. Per part de l'empresa, es promocionen les tecnologies tant en la seva web, les xarxes socials i assistint als principals esdeveniments internacionals al voltat del control d'edificis, la climatització i l'internet de les coses de manera regular.

Un del esdeveniments que han donat més fruits és la participació en les dues darreres edicions del saló del Congrés Mundial del Mòbil. “En la propera edició segurament també hi anirem”, explica Oriol Cervelló, cap de producte. L'empresa també sol assistir a la IOT Solutions World Congress, la fira de climatització de Madrid, la mostra Convegno a Milà i la fira de control i automatització d'habitatges més gran del món: el Light & Building.

L'empresa de l'Anoia disposa de la meitat de la plantilla amb professionals d'alta preparació, majoritàriament enginyers. L'èxit de comercialització d'alguns productes fets els últims anys els han portat a vendre dispositius a més de 80 països d'arreu del món.
Facturació
4,2 M€
Treballadors
30
Any de fundació
2000
A la recerca de talent

«Made in Catalonia»

Intesis, tot i que no és gaire gran, té la particularitat que dissenya i produeix tota la tecnologia a Catalunya. De fet, els professionals són de la comarca malgrat que l'empresa s'alimenta d'empleats qualificats d'altres indrets, com la zona metropolitana de Barcelona. “Tenim el centre de disseny i control de fabricació a Igualada, i dins d'aquest procés de fabricació, ens ajuden parners especialitzats al voltant de Barcelona, perquè no trobem prou talent aquí”, diu Josep Cerón, director de la firma Intesis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La innovació accelera l'obertura de filials estrangeres d'Intesis