Empreses

Unit4 inverteix 8 milions en un programari sobre salut mental

La filial, especialitzada en aplicacions per a empreses industrials i comerç, vol facturar un 25% de l'àrea sanitària. Viu un procés de transformació en la distribució dels seus productes

La crisi els va agafar amb els deures fets i un pla de negoci

Unit4 Ibérica, la filial per a Espanya, Portugal i Iberoamèrica del grup Unit4, una multinacional holandesa que fabrica i comercialitza programari de gestió, aspira a ingressar el 25% de la seva facturació en aplicació de salut mental. El programa, que va començar a desenvolupar l'any 2002, de la mà de l'Institut Pere Mata de Reus i que s'ha reeditat enguany, ha suposat una inversió de 8 milions d'euros. La firma tecnològica es va estrenar en el camp de la salut mental després que la Generalitat situés el sector salut com a un dels punts forts del país. “Aquesta fortalesa sumada a un continu envelliment de la societat ens va animar a fer el salt”, explica el conseller delegat d'Unit4 Ibérica, Juan Antonio Fernández. I fer-ho en la salut mental, que és encara molt desconeguda i amb moltes especificitats, va suposar un repte com a companyia i com a societat. “Les noves tecnologies són crucials en malalties mentals, per la complexitat dels pacients, la cronicitat de la malaltia i els exhaustiusprotocols que requereixen.”

L'aplicació permet, des del núvol privat, accedir a la informació del pacient sense necessitat d'anar a la consulta. “Hem creat una veritable base de dades de tractament per als pacients”, explica.

La firma es troba en fase de comercialització, principalment en firmes de capital privat. “Al sector públic ens està costant entrar”, reconeix Fernández.

Aquesta aposta per un nou producte s'emmarca dintre d'un pla de la companyia que va engegar l'any 2008 que consisteix a deixar de ser una firma de serveis per convertir-se en una de desenvolupament i venda de producte. Seguint així el camí contrari a la resta de grans marques del sector com Office, Oracle o Microsoft. “Hem creat una xarxa d'empreses que comercialitzen el producte per tot el territori amb un canal exclusiu”, explica el conseller delegat, qui avança que aspiren a tenir 70 distribuïdors a Espanya.

Unit4 Ibérica té a Barberà del Vallès la seu central, on tenen contractades 250 persones, el 80% dels quals són enginyers i llicenciats en telecomunicacions i més del 95% tenen contracte fix. Allà treballen també en un producte específic per al sector de l'aigua juntament amb Aigües de Barcelona que dóna feina a 100 empleats addicionals.

Paral·lelament, a Granada hi tenen dos dels centres d'R+D que té la multinacional arreu el món. El més gran té 150 empleats, creat el 2009 i que havia d'estar a Barcelona, però va acabar marxant a Andalusia pels avantatges que es van trobar allà. “Hem assentat els centres i ara el grup els vol donar volada”, avança el responsable de l'empresa.

La filial, que té un volum de negoci d'uns 50 milions, ha tingut els darrers anys un nivell de facturació més aviat plana, justament, segons explica Fernández, per la transformació que estan vivint. I això que a Unit4 Ibérica els va agafar la crisi amb els deures fets, “va ser una qüestió de sort”, diu Fernández. L'any 2006 van acabar un procés d'adquisicions de sis companyies a l'Estat i dos anys després van haver de fer pla estratègic i una reestructuració de la companyia.

Fernández assegura que d'aquest període de vaques flaques en treuen un fenomen positiu i és l'augment de la internacionalització de la pime catalana que ha impulsat la inversió en noves tecnologies.

Facturació
50 M
Treballadors
350
Any de fundació
1963


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unit4 inverteix 8 milions en un programari sobre salut mental

Publicat a