Empreses

abrisud Ibérica

Abrisud augmenta la plantilla un 14% i creix en facturació

L'empresa de cobertes de piscina per a clients privats havia presentat un ERO temporal el 2013

La companyia fa vestits a mida principalment per al client particular de piscines

Abrisud Ibérica, una de les firmes líder en la producció i venda de cobertes per a piscines, ha augmentat la seva plantilla d'un 14% i suma així un total de 40 empleats. La meitat dels treballadors estan a la seu de l'Hospitalet de Llobregat i la resta es reparteix al centre logístic que tenen a Toledo i a la xarxa comercial territorial.

La firma, que havia presentat l'any 2013 un ERO temporal que va afectar gran part dels empleats del taller, va aconseguir l'any passat recuperar la plantilla d'abans del 2013 i incrementar el nombre d'empleats. El director general de la filial, Fabrice Villa, explica que han estat anys bastant complexos en el sector que han fet difícils les vendes.

Tot i això Abrisud ha aconseguit estabilitzar-se i fer una progressió de vendes en els darrers dos exercicis. De fet l'any 2014 van augmentar la facturació respecte al 2013 i per enguany esperen mantenir-la. “Ha estat un exercici molt diferent a altres anys, les temperatures tan altes de l'estiu passat va trastocar tots els càlculs, en canvi a setembre hem augmentat les vendes un 30%”, diu. Per al 2016 les previsions són més optimistes i, segons avança el director general, aspiren a facturar 7 milions d'euros. “Malgrat tot hem estat un sector a dintre del món de la piscina bastant protegits perquè la nostra activitat no està tan lligada a la construcció sinó a qüestions de seguretat i optimització de recursos”, explica Villa.

De fet, una de les raons per les quals el propietari de piscines decideix instal·lar-hi una coberta és per estalvi de costos en el manteniment i neteja de la piscina. Els altres motius que animen a fer aquesta millora són qüestions de seguretat i allargar l'ús de la piscina més enllà dels dos mesos d'estiu. Tot i que aquí no hi ha imperatiu legal que obligui a posar mesures de seguretat a les piscines privades, el director general d'Abrisud Ibérica explica que la consciència augmenta progressivament. A França, en canvi, la legislació obliga els constructors de piscina a implementar mesures de seguretat, que tant poden consisitir en una coberta com les que desenvolupa Abrisud com una tanca externa.

Abrisud, que produeix i instal·la una de cada dues cobertes que s'implanten a la península Ibérica, es va ubicar a Catalunya l'any 2002. La firma és la filial d'un firma familiar francesa. L'any 2011 el fons d'inversió Activa Capital va comprar el grup Abrisud, en associació amb els directius del grup, segons explica Villa aquesta adquisició tenia per objectiu accelerar la presència del grup als mercats europeus i consolidar la seva posició a través d'adquisicions selectives en la perifèria del seu core business. En els darrers anys de fet han adquirit sis companyies franceses amb especificitats tècniques que milloren les capacitats productives i de desenvolupament del negoci d'Abrisud a Europa.

Des de la seu de l'Hospitalet la companyia produeix el 80% de les comandes que reben del mercat ibèric i el 20% restant es proveeix de la planta de producció de França. De fet, aquest és l'únic mercat en què Abrisud té producció a banda del francès. Però és que el mercat ibèric és el segon en importància per a la firma francesa i va ser on va començar els seus plans d'internacionalització. “Ara rebem peticions d'altres països com Aràbia Saudita, però el nostre producte té molta càrrega logística i ens hem de redefinir per fer el salt”, explica Fabrice Villa.

Tot el procés.

La particularitat d'aquesta companyia és que s'ocupen de tot el procés, des de la venda, la producció, la distribució i fins la instal·lació, segons Fabrice Villa, aquest és el seu valor afegit respecte a d'altres companyies. “Nosaltres fem vestits a mida per a ls clients”, diu Fabrice Villa.

Des del mes de gener la companyia va decidir ubicar un centre logístic a Toledo, que li permetria estalviar costos de transport. “La dificultat del nostre negoci és que transportem estructures molt grans i és molt complicat no dilapidar tots els marges en el transport”, explica Fabrice Villa.

Per qüestions principalment climatològiques el mercat d'Abrisud Ibérica es concreta a la part mitjana-nord de la Península. Especialment els voltants de Madrid i Barcelona.

Facturació
6,5 M€
Treballadors
40
Any de fundació
1994
construcció de piscines

De 40.000 a 6.000 a l'any

El sector de les piscines ha viscut una etapa molt complicada. Aquesta àrea, que havia estat molt lligada al sector de la construcció, va veure reduir a mínims històrics la seva activitat en els pitjors anys de la crisi. De fet, la construcció de piscines es va reduir d'un 85% De les 40.000 piscines que es construïen de mitjana a tot l'Estat abans de la crisi ara se'n fan un màxim de 6.000. Com a conseqüència d'això el sector de la construcció de les piscines ha passat per un aprimament en aquest temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Abrisud augmenta la plantilla un 14% i creix en facturació

Publicat a