Empreses

El benefici d'Arquia Banca creixerà un 8-10% el 2015

Ha crescut considerablement la gestió de l'estalvi a través de fons d'inversió o plans de pensions. millora. La seva ràtio de solvència arribarà al 18% enguany

La cooperativa de crèdit Arquia Banca preveu tancar l'exercici del 2015 amb un augment del 8-10% sobre el benefici de l'any passat, que va ser de 6,9 milions d'euros, i amb una ràtio de solvència que passa del 16,70% al 18%.

Com informa el director general de l'entitat, Mariano Muixí, “aquesta millora es deriva del creixement de recursos de balanç i de fora de balanç, com els fons d'inversió, plans de pensions i assegurances”. En les previsions de l'entitat financera, enguany es doblaran els recursos de fons d'inversió, que ja el 2014 van registrar un creixement del 16%.

recórrer als fons.

L'any 2014, Arquia Banca, antiga Caixa d'Arquitectes, va tancar amb un volum de negoci gestionat de 1.760 milions d'euros. Com diu Muixí, aquest creixement dels fons és lògic en una conjuntura en què “amb la caiguda de tipus, els dipòsits no es poden remunerar gaire, i per donar rendiment al diner són millors figures com ara els fons, que serveixen per a molts perfils de client, des dels més conservadors fins als que els agrada més el risc”. L'any 2014 el volum gestionat de fons d'inversió i plans de pensions per l'entitat era de 200 milions.

Quant al negoci típicament bancari, el crèdit, Muixí afirma: “Ja que tenim un nivell de liquiditat estructural important, del 250%, estem en disposició de donar crèdit, i ja veiem un cert creixement en sectors com la rehabilitació, de comunitats de propietaris i particulars, tot i que no podem perdre de vista que el crèdit encara cau, se n'amortitza més del que es concedeix.” Arquia Banca també col·labora amb la patronal Pimec per al finançament de la pime. Muixí insisteix que l'experiència adquirida en el finançament de l'activitat d'arquitecte, en què sovint cal fer avals tècnics, predisposa l'entitat a assumir riscos si el projecte empresarial és prou consistent.

En un panorama financer en què cinc entitats ocupen un 60% del mercat, Arquia Banca vol aprofitar l'oportunitat per diferenciar-se. La cooperativa de crèdit, amb un 65% de clients del col·lectiu d'arquitectes, vol aprofitar l'oportunitat per “traslladar a altres col·lectius professionals” el que saben fer: “Una banca de clients, molt transparent i contra l'homogeneïtzació. Sabem que la proximitat i la fidelització del client és un valor que va a l'alça.” L'entitat té 28.899 socis i 116.578 clients.

La darrera gran aposta de l'entitat és la digitalització, després de l'acord amb SAP España i Stratesys, per adoptar la tecnologia SAP Hana, una plataforma multicanal que permetrà, segons Muixí, “situar l'entitat a l'avantguarda del sector bancari, amb una tecnologia que permet oferir tots els serveis en temps real”.

La xarxa d'oficines d'Arquia Banca és de 25, disseminades per totes les comunitats autònomes de l'Estat. Actualment, l'entitat està immersa en un procés de reubicació de les seves oficines, per localitzar-les a indrets més cèntrics. Així, s'han “reinaugurat” oficines a Girona, Gijón, Valladolid, Sant Sebastià i Palma. Des del punt de vista territorial, Barcelona i Madrid, com explica el director general d'Arquia Banca, són els dos mercats on hi ha més possibilitats de creixement del volum de negoci.

Beques als arquitectes

La Fundació Arquia, que es nodreix amb el 30% de l'excedent anual, ha estat sempre molt curosa a ajudar l'estudiant d'arquitectura. Des de l'any 2000 ha lliurat un total de 332 beques, per un valor de 2 milions d'euros. Desenvolupa programes culturals i edita continguts relacionats amb l'arquitectura. Des d'Arquia Social ajuda en projectes com el Gran Recapte d'Aliments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El benefici d'Arquia Banca creixerà un 8-10% el 2015

Publicat a