Empreses

Fluendo vol créixer en les eines de videoanàlisi

Al maig l'empresa traurà una app del seu programa LongoMatch

Fluendo, l'empresa creadora de l'eina de videoanàlisi esportiva LongoMatch, llançarà a mitjan maig l'aplicació per a telèfons i tauletes que en un primer moment estarà disponible en l'Apple Store i, a partir del juny, en Google Play per a sistema Android. La nova app, que significa l'entrada de Fluendo en el món del mòbil, ha representat una inversió de 500.000 euros i tot un any de desenvolupament. Mercè Delgado, directora general de Fluendo, avança que ja tenen altres novetats per progressar en el món de l'anàlisi de vídeo, tot portant-lo a altres camps més enllà de l'esportiu. La previsió és que aquest segment de negoci sigui un motor de creixement i que el 2019 representi un 50% de la facturació total, que aleshores hauria de ser d'uns 5,5 milions d'euros (el 2015 es va tancar amb unes vendes de 2.140.000 euros).

Fluendo va néixer el 2004 com una empresa especialitzada en el desenvolupament de còdecs (codificadors i descodificadors) multimèdia basats en la plataforma lliure GStreamer. “Som l'única empresa que aglutina totes les patents que hi ha al mercat per veure i escoltar vídeos a l'ordinador o altres dispositius; per tant, el nostre valor afegit és que certifiquem que aquestes rutines són del tot legals”, explica Delgado. El fet que el mercat dels Estats Units sigui molt més estricte que l'europeu en el compliment de les normes de propietat intel·lectual explica per què la major part dels seus clients estan sobretot a l'altre costat de l'Atlàntic: empreses com HP, DELL, DreamWorks Studios, Walt Disney, Toshiba i Samsung utilitzen el Oneplay de Fluendo.

Diversificar.

Aquesta va ser l'única activitat de la firma fins que cap al 2012 van veure la necessitat de diversificar el negoci. Finalment, el 2014 la direcció de l'empresa va apostar pel programari de videoanàlisi, a partir de la idea que havia tingut un desenvolupador de la casa. LongoMatch és una eina al servei dels entrenadors d'equips esportius (professionals o aficionats), escoles d'entrenadors, àrbitres i analistes de diverses disciplines de l'esport. El programa analitza les imatges que capta directament el dispositiu on està instal·lat o les que li arriben per una altra via (arxius de vídeo o senyal de televisió, per exemple) i genera estadístiques dels paràmetres que es necessiten. “Es pot analitzar el comportament en el terreny de l'equip propi o del rival, o d'esportistes concrets i tenir els resultats en el mateix moment de manera que es poden prendre decisions mentre es juga; també permet fer anàlisis més reposades a posteriori per millorar la tàctica i fer presentacions”, explica la directora general.

Un acord amb l'escola d'entrenadors FutbolLab –que imparteix cursos presencials però també en línia- permetrà que els usuaris de l'eina de Fluendo aconsegueixin un certificat de capacitació d'analista de vídeo.

L'aplicació mòbil del LongoMatch es podrà aconseguir de manera gratuïta, però es cobrarà per un plugin de sincronització per fer anàlisis més elaborades.

Altres sectors.

La necessitat de monitorar i analitzar activitats creix d'una manera molt ràpida, i són molts els camps en què es pot aplicar. La sanitat, els recursos humans, el màrqueting i la seguretat són alguns d'aquests sectors i Fluendo no es vol limitar al terreny esportiu, i ja anuncia que a final de juny traurà la versió beta d'una eina d'anàlisi en un sector que encara no vol revelar.

Aquest serà un any de novetats. En l'altra línia de negoci, la del Oneplay, es llançarà el Oneplay Engine, una eina de suport als desenvolupadors que utilitzen la plataforma GStreamer, que és molt complexa, de manera que no caldrà tenir un coneixement profund per treballar-hi.

Fluendo començarà a recollir els fruits dels nous productes el 2017, quan es preveu facturar 3 milions d'euros i assolir els 5,5 milions el 2019. L'últim any la plantilla ha passat de 8 a 17 empleats, sobretot desenvolupadors.

Fluendo és 100% propietat de l'empresari d'origen francès Pascal Pegaz-Paquet, impulsor també de Flumotion, empresa de vídeo per Internet i de Digital Origin, de préstecs en línia amb segells com ¡Qué bueno! i Paga Más Tarde.
Facturació
2,14 M€
Treballadors
17
Any de fundació
2004


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.