Empreses

Salut

Eugin obre una clínica a Madrid i estudia noves adquisicions

La clínica de reproducció assistida ha obert en dos anys centres a Sud-amèrica, Itàlia i Barcelona. La intenció és seguir expandint-se mitjançant adquisicions o sucursals pròpies

En poc més de dos anys Eugin ha comprat tres clíniques i n'ha posat en marxa tres més de pròpies. L'última, la que va obrir a Madrid el mes d'abril passat, la primera de l'Estat espanyol a part de les catalanes. Sens dubte, Eugin passa per una etapa molt fèrtil. El seu pla d'expansió continua viu. “No descartem noves adquisicions i obertures de clíniques des de zero, estem en fase d'exploració, tant en l'àmbit nacional com internacional”, explica Amelia Rodríguez, la directora mèdica d'Eugin.

La clínica de reproducció assistida va començar a desplegar centres propis internacionalment a finals del 2014, quan va adquirir un establiment a Colòmbia i el van adaptar al model d'Eugin. Mig any després van obrir una clínica a Mòdena (Itàlia) i en van comprar dues més en dues altres localitzacions italianes. En l'àmbit estatal també van optar per expandir-se a d'altres territoris. L'any passat van adquirir un centre a Catalunya i al mes d'abril, en van obrir un de nou a Madrid, centrat en la captació de pacients locals.

El vent bufa a favor seu: la maternitat ha anat progressivament retardant-se i per això els problemes d'infertilitat s'han multiplicat. I aquest fenomen sociològic ha contribuït al fet que les necessitats de tractaments de fertilitat tinguin unes previsions de creixement d'un 15% arreu del món.

Els metges catalans Oriol Coll i Mario Reverter, quan van crear Eugin l'any 1999, van tenir molt clar que havia de ser una clínica amb una visió global, i aquesta filosofia va calar en la clínica, fins i tot quan ja no hi estan vinculats.

Aleshores es van especialitzar en el tracte al pacient, no només traduint tota la documentació a diferents idiomes, sinó també contractant un equip de persones que donin resposta a les necessitats culturals. I les accions han donat fruits.

De fet, dels 14.000 tractaments que realitza el grup Eugin, més del 50% són per a pacients estrangeres. I si ens centrem en la primera clínica de Barcelona el 90% dels tractaments que s'hi fan són per a pacients provinents d'uns 80 països diferents.

Eugin concentra a més el 10% de la donació d'òvuls que es registra a tot Europa. Rodríguez explica que és gràcies, en part, a l'elevada cultura de donació d'òrgans i també d'òvuls que existeix a Catalunya i l'Estat espanyol. A més “Una ciutat tan diversa com Barcelona permet captar donants de molts fenotips diferents, i ens ajuda a reduir al màxim el temps d'espera per als receptors”, diu Rodríguez. A més a més, gràcies al fet de ser un centre amb tanta capacitat de recollida d'òvuls, han desenvolupat un programa que permet identificar els donants més adequats per evitar malalties genètiques posteriors.

Eugin assegura que a més a més té taxes d'èxit d'embaràs auditades i garantides. Les taxes són molt variables, depenent de molts elements, però en donació d'òvuls, per exemple, Rodríguez indica que la taxa d'embaràs està prop del 90%.

Una de les apostes del grup ha estat la creació d'un laboratori de recerca bàsica en el Parc Científic de Barcelona, que té en marxa diferents línies i disposa d'un equip de 12 persones.

L'any 2010 un fons de capital de risc va adquirir a Coll i Reverter la clínica fins que la va comprar, el 2015, el grup de salut NMC, amb seu als Emirats Àrabs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Eugin obre una clínica a Madrid i estudia noves adquisicions

Publicat a