Empreses

Empresa

Cuatrecasas focalitzarà el creixement a l'Amèrica Llatina

El bufet, amb seu a Barcelona, al desembre es traslladarà al barri 22@, abans de la celebració del centenari, el 2017. La firma reforçarà la tecnologia i deixarà d'usar el paper a l'oficina

El bufet d'advocats Cuatrecasas, Gonçalves Pereira, amb seu a Barcelona, s'ha marcat l'objectiu, per als propers quatre anys, de créixer en els mercats llatinoamericà i europeu, accelerar tots els processos digitals i les noves tecnologies i potenciar les capacitats internes del grup de portes enfora. Aquests punts definits en el pla estratègic fins al 2020 es duen a terme en plena organització dels preparatius per a la celebració del centenari de la seva fundació, i quan falten 5 mesos per fer el trasllat a la nova seu central, que serà al barri tecnològic barceloní 22@.

“En els propers quatre anys focalitzarem el creixement de la firma en el mercat llatinoamericà i també l'europeu”, explica Miguel Trias Sagnier, soci i director de l'oficina de Barcelona de Cuatrecasas, la més gran del grup. La prova de l'aposta del mercat sud-americà és l'obertura recent de l'oficina de Mèxic. São Paulo és la segona oficina d'aquest continent de les nou de què disposa arreu del món el bufet fundat per la família que dóna nom a l'empresa. “Estem accelerant esforços en països com ara el Perú, Xile i l'Argentina”, afirma Miguel Trias Sagnier, que també forma part del consell d'administració del bufet que va facturar 265,5 milions d'euros el 2015. L'altra zona de creixement és Europa. La companyia explica que està ben representada al Vell Continent perquè forma part de l'European Network conjuntament amb Chiomenti (Itàlia), Gide (França) i Gleiss Lutz (Alemanya). El negoci internacional mou prop del 20% dels ingressos.

L'altre objectiu del pla estratègic és el foment de la digitalització. Així s'explica que el nou edifici de 20.000 metres quadrats -que tindrà una capacitat per a més de 700 empleats- està pensat només en la utilització de noves tecnologies i descarta la utilització de l'ús convencional del paper. “L'aposta clara dels processos de digitalització i per treballar en xarxa és bàsic per donar un bon servei al client”, diu Sílvia Albertí, sòcia del bufet i directora de l'oficina de Girona, que enguany celebra 25 anys d'història.

Aquest edifici servirà per “ajudar a créixer, com a mínim, un 5% anual fins al 2020”, assegura Miguel Trias. Amb aquest trasllat s'unificarà tot l'equip laboral i es deixaran els dos edificis actuals, en règim de lloguer, que tenen a la Diagonal de Barcelona. El nou edifici, construït a tocar de la torre Agbar, també serà en règim de lloguer. “És política d'empresa que els nostres edificis no siguin de propietat”, diu Miguel Trias Sagnier, que hi afegeix: “Cap dels 207 socis actuals de la companyia podem tenir més del 2% d'accions del grup.”

El primer trimestre de l'any vinent es durà a terme un gran acte de celebració del centenari i també es farà una junta conjunta a Barcelona amb els quatre partners europeus.

La companyia, que té un miler d'advocats, està molt especialitzada però dóna serveis a qualsevol de les 24 oficines a l'Estat espanyol, Portugal i entorn internacional. El finançament, el dret de les noves tecnologies, la propietat industrial i intel·lectual, el contenciós tributari o la contractació internacional “demanen molta especialització i són camps de fort creixement”, afirmen fonts del grup.

El bufet Cuatrecasas afronta la celebració del centenari, el proper any, amb un canvi de seu i amb una acceleració de la internacionalització.
un quart de segle

Girona disposa de 25 experts

L'oficina de Girona, que compleix el 25 aniversari, ja té 25 professionals, 15 dels quals són advocats. “Va néixer perquè les persones de les comarques gironines tenen la tendència de buscar servei a professionals de la zona”, diu Sílvia Albertí, que comenta que va començar la tasca gairebé sola. Ara l'oficina factura tres milions d'euros i ja disposa d'un centenar de clients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cuatrecasas focalitzarà el creixement a l'Amèrica Llatina

Publicat a